Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Ajö Gotland. Hoppas komma åter i höst.

Åkte från ön i går kväll. Det brukar kännas kymigt att lämna ön men nu tillkom värdsliga bekymmer.

Huset ligger i mobilskugga. Uppkopplingen till nätet är marginell. Telia har kopplat bort kopparnätet. Dom har satt in ett trådlöst surrogat som funkar sämre och inte alls vid strömavbrott. Det blev ett under veckan. Ringa 112? Ta  bilen till nån socken utan strömavbrott. 

Mac Minin vägrade starta. Den har alltid varit svårväckt, men nu vägrade den helt. Gammeldatorn i stan börjar också tröttna. Ska jag byta till ny Apple "M"? Då kommer inte mitt ägandes Photoshop att fungera. Och inte heller den programvara  PTLens som jag hittat för att ta bort  sista lilla distorsionen i det objektiv Carl Zeiss Jena DDR Flektogon 20mm f 2,8 som jag hunnit bli så fästad vid.

Och idag 29 sept släpps alla Covid-restriktioner. Samtidigt som smittan åter sprids i samhället och såna som jag ska få en tredje spruta för att kanske klara sig.

Om bilden här nedan upplevs lite diffust oroande så är det meningen. 

Ajö Gotland. Klintehamn 27 sept 2021. Bildbehandling inspirerad av boken "Konsten att ta vinnande bilder", avsnittet "oro", förf Göran Segeholm.   Pentax K-1 med Carl Zeiss Jena Flektogon @f8 ISO 200.                                     

Inlagt 2021-09-29 08:00 | Läst 1053 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fin bild tycker jag! Passar in i textsammanhanget!
Vad gäller koppartråden, den hade nog varit bra att ha ifall!
Idag e det "utsläppet" som sagt!
/B
Tänk - på Åland där jag har min sommarvilla har vi gamla kopparnätet kvar i högönsklig välmåga, och inte bara det; varje år ges det ut en telefonkatalog.
Det kan ju inte bero på annat än en stabil efterfrågan. Ålänningarna vill prata säkert i telefon!
Svar från Måns H 2021-09-29 18:29
Ålänningarna är inte lika korkade som svenskarna. Svenskar tappar hakan inför det som är nytt. Världens modernaste men samtidigt mest korkade land. Nu avvecklar vi i rasande takt kontanter, läkare som har fysisk kontakt med sina patienter och trottoarer avsedda för fotgängare, där ska elsparkstöttingar ha företräde.
syntax 2021-09-29 20:14
Ha, ha... :-)
I Tyskland har man i alla tider sagt: "Die dumme Schweden".
Mycket fin kvällsbild. Som alltid blir det bäst efter solnedgången. Och den boken skulle jag vilja ha, har förstått att den är slutsåld (men har faktiskt inte kollat). Hoppas hemresan gick fint! Hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2021-09-29 23:20
Tack Björn för kommentaren! Boken är direkt bra. Har läst den många gånger. Jag rankar den mellan Kurt Bergengrens utomordentliga böcker "Att fotografera är nödvändigt" och "Tänka med ögonen".

(Bilden har en lite sned horisont, så lite att det kanske inte märks. Men pedanten i mig blir osäker då jag ser såna bilder.)

Hemresan gick fint. Jag åkte fraktturen till Oskarshamn som har starkt begränsat passagerarantal , ett par hundra i st f 1650 som ryms annars.