Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Brandkåren

Brandkår och brandsoldater och brandbilar och ambulanser tog över Gamla Torget i Norrköping i går. Det var Brandkårsmuséet i Simonstorp som visade upp sig och en del av sina fordon.

Den här Volvon med rak sexcylindrig motor avgav ett karaktäristiskt ljud och livade verkligen upp stadsbilden!

Och här står brandbilen ifråga för närmare inspektion

Den här var lite äldre men skicket desto bättre, kolla bara stegen!

Påtaglig rökpuff då motor startas

Folk tittar gärna på rariteterna.

Jag vill minnas att den här vita Chevroletambulansen med röd rand mötte avsevärd kritik  för dåliga vägegenskaper och undermåliga bromsar.

Inlagt 2022-05-22 10:48 | Läst 528 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Trevligt! Ja, brandbilarna här var museeföremål även på min tid i kåren, ambulanserna är/var jag väl bekant med! Körde Chevor, men oftast Volvon som i första bilden eller Mercedes. Håller med om omdömet för Chevan, men V8:an mullrade rätt fint.. 1978 - 81 för min del, sen blev det bara 'brandkår', allt i Stockholm.
Hälsn!
Svar från Måns H 2022-05-22 12:39
Det var trevligt! Verkligen kul att de här grå pantrarna visade upp sin verksamhet, själva muséet har jag bara sett utsidan av, Simonstorp ligger i Norrköpings kommun men ett par mil norrut från stan räknat.

Nu heter det väl räddningstjänst och ambulanserna sorterar under landstingen.
Verkligen två stiliga brandbilar, såklart att dom väckte beundran! fina bilder på rariteterna också, hälsningar/ Björn
Tack Björn!

Det var kul att få titta! Bilderna framkallades i min nya dator MacMini M1 och med programmet Affinity, livet efter photoshop börjar fungera.
Kul att få se de gamla brandbilarna och ambulanserna. Jag är inte det minsta motorintresserad men det här skulle jag inte heller kunna motstå att fotografera. Det är något speciellt med brandbilar och jag har fotat sådana på många platser då vi har varit ute och rest.
Hälsningar Lena