Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Ålarve strandängar med trift

På Gotland förra veckan och tankade som vanligt bilen i Hemse. Hos Lantmännen finns en mack med HVO 100. Och så hälsade jag på en bekant som bor på Iliansgården. Där spelade en musikgrupp. Dom spelade bra och hade fin kontakt med publiken. Han som pratade hade flyttat till Hemse men hade hjärtat kvar i Rone.

Jag åkte till Rone. Förbi kyrkan Lang Jaku till Ronehamn och Ålarve, ett strand- och havsområde vid Gotlands sydöstra strand. Där skulle det gå att plåta åt Wikipedia Loves Earth. Det blåste rejält, men med en tyngd i stativets krok försökte jag ändå ta bilder.

Tordes inte byta objektiv i blåsten. Det Carl Zeiss Jena DDR 20mm f 2,8 som satt på kameran fick ta alla bilderna nedbländat till f/8.

Här strand och hav.

Knoppande och blommande trift täckte stora delar av strandängarna

Bilden här nedan togs med kameran ställd på en bräda på marken. Blommorna är bara några centimeter höga.

Inlagt 2024-05-29 12:52 | Läst 349 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var otroligt mycket trift, vi har det också på våra strandängar men det är mer någon klick här och där
Svar från Måns H 2024-05-29 16:33
Inte heller jag har sett så mycket trift. Nuförtiden räknas ju areor i fotbollsplaner, o,5 - 0,7 hektar beroende på serie, och här var det frågan om många!
Man ser på första bilden hur vackert där är, en härlig plats att vara.
Svar från Måns H 2024-05-29 16:37
Ålarve är ett naturreservat men öppet för allmänheten med en del villkor, naturen får inte skadas. Bra ordnat med P-plats intill. Alldeles intill finns också campingplats och badmöjligheter. Fint att ströva där, titta och lyssna på fåglarna!
Bilderna blev effektfulla och fångar verkligen känslan av vidsträckt blommande yta, tycker jag.
Svar från Måns H 2024-05-31 17:54
Tack Martin!

Du har ju hjälpt mig tidigare att hitta jox på sensorn! Den här gången var jag extra försiktig, men ändå hade det fastnat nåt på den. Satt hårt fastklistrat, men lossnade till slut efter många omgångar med Pentax specialverktyg för ändamålet.

Bortklonat i bilden.