Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Bästa P-automaten Sveriges

Norrköping har upphandlat nytt P-system som enligt leverantören är bäst i landet. Den här mannen höll inte med.

Min dotter råkade ut för samma problem. Hon använde telefonnumret och koden som stod på P-automaten. Då kom ett SMS att den koden och det numret inte gäller. SMS-et innehöll ett annat telefonnummer att ringa och en annan kod att ange. Det numret och den koden fungerade.

Så här är det numera i Sverige förklarade dottern. Företagen ändrar i sina datorer. De åker inte  runt ute i verkligheten och sätter upp nya skyltar. Kunden ska hänga med och testa sig fram tills det fungerar.

Inlagt 2021-07-25 11:04 | Läst 898 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Alla dessa digitaliseringar... ;-)
Hälsningar Halina
Svar från Måns H 2021-07-25 20:33
Inte enbart bra!
Så mycket enklare när man la i några mynt.
Svar från Måns H 2021-07-25 20:35
Några slantar som man hade liggande åtkomliga i bilen och så kla-klonk klart!

I sanningens namn finns dock fungerande system med fördelen tt man bara betala för utnyttjad tid.
Samhället utan ansikte! :)
B)
Svar från Måns H 2021-07-25 20:37
Skärmen regerar! :(
Parkerade i Køge i onsdags. Fanns bara appar att använda. Såg ingen myntautomat. Det tog en halvtimme innan allt var på plats, men nervöst att trycka in kortnummer för en p-avgift på 10 danska kronor.
Värre på torget i Skövde. Där fungerar inte Nordeas kort och det nummer parkeringen har anger att man är i Simrishamn. Blir knepigt för p-kontrollanten att resa…
Svar från Måns H 2021-07-25 20:38
Inget ont om Skövde, men Simrishamn kan nog locka mer!
Mats Axelsson 2021-07-26 04:07
Ja i det fallet blir det en p-bot hur som, men fantombilar i Simrishamn, (eller om det var Ystad) går fria 😌.
/MA
Gillar EasyPark app, att starta, stoppa och förläng parkeringen med mobiltelefonen. Glöm mynten och letande efter parkeringsautomater. BankID är mycket praktiskt. :).Aldrig haft problem 3 år sen. hälsar Lasse
Svar från Måns H 2021-07-25 20:41
BankID krånglade jättemycket och till slut skaffade jag en sån där smartphone för att kunna använda mobilt BankID. Funkar mycket bättre. Men knepigt att man MÅSTE ha apparaterna och kunna sköta dom för att kunna betala och en hel del annat.
Det låter väldigt krångligt.

Jag tänker på hur det är här i min lilla stad. I regel gäller två timmar fri parkering. För tio år sedan gick p-vakten och gjorde kritstreck på bilarnas däck för att se om bilen flyttats. Men i en stad där alla känner varandra och vet vilka bilar som hör till vem, så försvann kritstrecken ofta oförklarligt. Sen blev det ett digitalt system, men det finns bara en p-vakt, och bara ibland. När hon är i tjänst går ryktet fort och vi kommer ihåg att köra runt hörnet varannan timme för ett tag.

En större parkeringsplats blev omgjord, och i samband med det sattes en p-automat in, där man ska knappa in vilken plats man står på. Men de glömde numrera platserna, så automaten är helt meningslös och parkeringen alltså gratis.
Svar från Måns H 2021-07-26 09:21
Sverige anammar fort det senaste, nu är det IT som gäller vare sig det fungerar eller inte.

Men en del städer har systemet med P-skiva kvar. Man ställer in ankomsttiden på medhavd skiva och står lagligt den tid gatuskylten anger, oftast 2 timmar. Sympatiskt tycker jag. Välkommen till Katrineholm!
MattiasL 2021-07-26 16:00
P-skiva är fint! Likaså Katrineholm.
De testar vårt tålamod emellanåt.
Mobilburen bör man dessutom vara om man är bilburen och vill stanna.
Finns en parkering här i närheten där många kliar sig fundersamt i huvudet. Förr kunde man stå fritt där, den ligger nästan i skogen dessutom. Men har ett krångligt system.
Hörde om några mopedtjejer som fick P-böter för att de ställt sig på den parkeringen, den var tydligen bara för bilar.
Svar från Måns H 2021-07-26 14:45
Höga krav på att man måste anpassa sig till IT-samhället.

Jag kände mig tvungen att skaffa mig en sån där smartphone fast min Nokia från 2005 funkar bra. Den har en veckas batteritid och är inte så spårbar. (Måste förresten byta batteri igen.)