Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Bilen lagad på distans

Till fast egendom räknas enligt lag byggnader, brandsläckare och nycklar. Den nyckel man har i fickan räknas som fast egendom. Troligen hör bilnyckeln till bilen på liknande sätt. Att laga nyckeln är en bilreparation.

Min bil är av årsmodell 2012. Den har inte behövt nån reparation alls, bortsett från en detalj jag hade sönder av misstag och gick på garantin.

Men så blev gummitutan på nyckelns fjärr utsliten. Jag tänkte laga den själv. Eftersom batteriet också borde bytas kollade jag runt på nätet. A6 Lås & Larm i Jönköping hade en mycket bra hemsida med rätt grejer. Men dom sålde inte dessa utan utförde bara reparationer. Jag ringde. En livs levande människa svarade! Han lät helt OK. Då packade jag in nyckeln i ett neutralt omslag och postade den spårbart. Och fick tillbaka den 4 dagar senare.

Så här såg nyckeln ut då jag skickade den. Man ser en mikroswitch genom hålet i gummit.

I paketet som kom tillbaka med den lagade nyckeln låg lite godis, samma idé som Cyberphoto tillämpar.

Nyckeln blev i skick som ny, mycket mer hårdtryckt än då gummitutan var nästan utsliten. 1 års garanti. Sammantaget en bilreparation som fungerade väldigt smidigt och till helt rimlig kostnad.

Inlagt 2022-02-11 09:51 | Läst 623 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Verkar vara ett bra företag. Byta en sån nyckel brukar kosta flera tusen, oavsett det är Audi eller Peugeot. Väl dokumenterat.
Svar från Måns H 2022-02-11 11:47
Tack Björn! Jag är nöjd kund!
En riktig solskenshistoria. Måste vara ganska sällsynt i dag med denna typ av `service´. Själv har jag fått med 2 stycken nycklar till mina senare bilar.

/Stephan
Svar från Måns H 2022-02-11 17:36
Tack Stephan! Jodå, jag hade ju reservnyckel. Den som lagades funtade som nyckel men inte fjärren. I o f s behövs ju inte fjärrkontrollen, men jag tror att låsen håller längre om de får vara i fred - mindre saltinträngning, mindre slitage.
Sabud 2022-02-11 17:44
Måste förtydliga, med 2 stycken nycklar menar jag identiska `fjärrkontroll-nycklar´ ( i fjärrkontrollen finns ju även en utfällbar vanlig nöd-nyckel för låset i förardörren.

/Stephan
Svar från Måns H 2022-02-11 20:26
Låter bra!
OJ en del gammal form av reparationer fungerar tydligen fortfarande. Jag hade kanske inte blivit så förvånad om ditt returpaket bara innehållit några godisbitar. Men jag kanske är alltför pessimistisk för det är ju bara de gånger det går åt skogen som man läser om i media.
Hälsningar Lena
Svar från Måns H 2022-02-11 17:31
Avgörande för mig var att firman svarade i telefon (och detta på en lördag mellan 9 och 13!) och att han som svarade uppenbarligen visste vad han höll på med.

Det fanns andra hemsidor där dom inte verkade veta vad de sålde, typ aldrig använt sakerna själva.

Hälsningar! Måns