Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

El*p*rkc*kl**na igen

Jag plåtade elsparkåkare. Då frågade en kille om jag tänkte hyra elsparkcykeln som stod bredvid mig. Näe sa jag, hyr du. Han såg att jag hade kamera och ville att jag skulle plåta honom. Vilket jag gjorde. Och så passade jag på att fråga varför han trodde att så många körde på trottoarerna. Dom är unga, har inte körkort och har inte hört talas om trafikregler sa Hussain. Och rullade iväg på cykelbanan helt enligt gällande regelverk.

Hussain

Synvilla! Svartklädda killen står inte på fordonet.

Han till vänster hann få apparaten att stegra sig. Han till höger hann väja för mig.

Besökare i stan tycker att elsparksituationen är idyllisk här jämfört med Stockholm Södermalm. Där är det akut kaos. Men jag som förr kunde gå på trottoaren utan att riskera bli påkörd  tycker att det är illa nog här. På sätt och vis en liten aning bättre, fler har lärt sig köra fortskaffningsmedlen och t o m testat att bromsa. Men det är nåt fundamentalt fel ändå.

Den här tjejen var helt upptagen av att avsluta hyrandet. Hon och hennes kompis ställde elsparkarna mitt  i trottoarhörnet. En av Norrköpings besvärligaste gångpassager blev närmast oframkomlig. Det tänkte dom inte på. Ingen ondska. Dom tänkte bara inte alls på andra än sig själva. Noll omtanke om andra präglar även uthyrningsföretagen.

Inlagt 2021-08-31 09:22 | Läst 368 ggr. | Permalink

"Som sagt, konsekvensförståelsen e inte riktigt utvecklad förrän runt trettioårsåldern! F&F! På många politiker sannolikt senare! ;) /B"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Som sagt, konsekvensförståelsen e inte riktigt utvecklad förrän runt trettioårsåldern! F&F!
På många politiker sannolikt senare! ;)
/B
Svar från Måns H 2021-08-31 20:32
Ser i dagens DN hur några välmenande psykologer tror psykologisk forskning löser detta.

Jag fastnade för en detalj i deras artikel, om det blir vedertaget att "alla" gör fel så gör alla fel. Här i stan finns dessutom en spridningseffekt. Vanlig cyklister och mopedåkare åker allt mer på trottoarerna utan att känna att dom gör fel.

Jag plåtade en som blev glad och smickrad över att bli filmad! För ett år sen hade han trott att jag skulle sätta dit honom.