Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

"Helt enkelt" smittar helt enkelt

Har ni märkt att allt fler stoppar in uttrycket "helt enkelt" i det dom säger? I går kom jag på mig själv med att säga helt enkelt i onödan. Uttrycket är smittsamt. Vad säger Tegnell?

Nu måste jag helt enkelt hitta en bild att stoppa in. FS är ju en fotosida!

Pentax K-1 med Pentax Shift 28mm f3,5 @ f/8.

Bilden togs i april 2021 helt enkelt i kvarteret Knäppingsborg i Norrköping. Framkallad i går med Photoshop i syfte att ha mjukskarp skärpa och de färger objektivet kan ge. Helt enkelt undvika reglaget för saturation/mättnad.

Öppnade filen i Camera Raw, klickade helt enkelt "remove aberrations", ställde in lite defringe, öppnade i Photoshop, gick till Levels och drog in lite i kanterna på det reglaget och satte sen helt enkelt svartpunkt (lyktans svartaste smide) och vitpunkt (lyktans frostade glas), beskar bilden helt enkelt och skärpte sen med samma metod som för den Flektogon som kanske alltför ofta figurerar i den här bloggen:

Först "duplicate layer" sen till "Other", sen till High pass, sen värde 1,5 pixels och sen "Overlay" som ger mjukare skärpa än "Linear Light". Med Linear Light brukar 0,9 pixels vara lagom.  Sparade i jpg.

Glömde skriva att det blev en liten vända i Nik Viveza också. Man är ingen minnesmaskin, bara människa helt enkelt.

Inlagt 2021-09-24 10:10 | Läst 267 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är liksom som folk som alltid klämmer in ordet liksom överallt. :-)
Helt enkelt, en bra bild /Hälsning Robert