Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Premiär!

Bildtext: Darkness past Noon. Norrköpings industrilandskap.

.

Ny blogg! Den ska ge oss på Fotosidans grupp Cityscapes plats för samtal. I andra hand kan den handla om annat. Alla är välkomna att ge kommentarer, du behöver inte ens vara inloggad!

Impulsen kom då Göran Segeholm ställde upp för att bedöma bilderna i Cityscapes utmaning Gråväder. Han började med ett  alldeles utmärkt budskap med stort allmänintresse. Det kom tyvärr bort från Klotterplanket. Tekniken strular ofta där.

Nu är Göran klar med sin bedömning! Prisutdelning stundar. Allra först ska Görans ursprungliga budskap publiceras igen, sen hans reflektioner över bilderna och hela inriktningen på Cityscapes. Intressanta tankar om foto och säger något om stadsbyggnad.

Görans inlägg kommer i den här bloggen. Här finns ju alla möjligheter att svara och kommentera. Jag länkar bloggen till klotterplanket, men svara gärna på bloggen.

--------------------------------

Själv är jag fs-medlem sen 2005 och med i Cityscapes sen 2008. Amatörfotograf sen 1962, mest med Pentax. Till yrket är jag arkitekt och samhällsbyggare. Har jobbat som privatanställd, på kommuner, länsstyrelser och statliga verk, som utbildare och har nu egen verksamhet. Bor i Norrköping och har hus på Gotland.

Inlagt 2021-02-09 10:32 | Läst 1357 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Snygg bild i spännande miljö.
Svar från Måns H 2021-02-10 11:54
Tack Johan, välkommen åter!
Låter spännande, tycker jag...och jag tror också att bloggspalten är en av de bästa platserna här på Fs för att få igång fotografiska samtal.

Ps ang bilden, kände omedelbart en stor känsla av att vara där mellan tegelväggarna, bredvid dig.
Svar från Måns H 2021-02-10 12:00
Hej Lena! Jag fick idén att starta den här bloggen eftersom Göran Segeholms värdefulla budskap då han bedömde utmaningen "Gråväder" (som ju var din idé) knappt syntes och sen bara försvann.

Här blir det ju mer ordning och reda (hoppas jag) och plats för just fotografiska samtal. Det blir nog samtal om stadsbyggande också och en del annat.
Ps Ps Det är speciellt att se bilder tagna av andra, på platser man ofta fotograferar på själv. Man har en relation till platsen, förstås. Men också att det är lätt att dra paralleller till hur man själv tänkt när man gått just där med kameran. Det kan förstås också ge ny inspiration till en själv...
Svar från Måns H 2021-02-10 12:03
Stämmer! Inte minst i Industrilandskapet där jag borde hitta men ser andra sätt att se i andras bilder. Ny inspiration, absolut!
En bild som sticker ut i mängden! Fin bild den här!
/B
Svar från Måns H 2021-02-10 19:34
Tackar tackar Bengt!