Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Samling för fred och för Ukraina

Samling lördagar klockan ett för att manifestera för fred och för Ukraina. Ett privat initiativ som drog 500 personer första gången och drygt 100 denna soliga men kalla och blåsiga lördag 26 mars 2022.

Platsen är Tyska Torget, Norrköping. Torget heter så efter Tyska kyrkan. Den byggdes av den tyska församlingen i stan på 1600-talet, skadades svårt då ryssarna brände ner stan 1719, återställdes och heter sen Hedvigs kyrka efter änkedrottningen Hedvig Eleonora som givit byggnaden sitt stöd.

Folket samlas framför Hedvigs kyrka. Till höger i bild, i det ockrafärgade huset, hade Riksbanken filial på den tiden Riksbanken hanterade pengar.

I det hårda ljuset syntes ibland bara siluetter.

Lasse Stjernkvist (S) sa att i politiken är men emellanåt osams men kan som inne i Rådhuset försöka få fram konstruktiva kompromisser. Det finns en gråskala. Angreppet på Ukraina har gjort allting svart eller vitt. Putin har sällat sig till Mussolini, Hitler och Stalin.

Ukrainas färger syntes lite varstans

Här intervjuar Norrköpings Tidningar Inga Allard som bar Ukrainas färger. I bakgrunden konstnären Stefan Teleman och så Grand Hotel på torgets södra sida.

Och vad mer kan vi göra? Diskussion med Rådhusets norra fasad i bakgrunden.

De ska sjunga Ukrainas nationalsång

Inlagt 2022-03-27 09:25 | Läst 578 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?