Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Stadsväv III, grundning

Resumé: Staden blir aldrig färdig. Mittemot mig ska ett alldeles för stort hus uppföras på en sen länge avriven tomt. Lömsk undergrund med en blandning av berg och lera. I leran pålade  man med slanka stålpelare. Dom bankades inte ner som förr i tiden, maskinen påminde rätt mycket om en brunnsborrningsutrustning.

Delförstoring nedan av svetsaren

Det plockar på ---- alltihopa verkar lite förvirrat men platschefen vet vad han gör.

Text

Text

Inlagt 2021-02-22 19:29 | Läst 1271 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ett modernt bulverk kanske :)
HaD/Gunte..
Svar från Måns H 2021-02-22 22:50
Bygge som bygge men skillnaderna är stora! Här är det ju stålpelare som ska bära upp ett modernt höghus av stål och betong medan bulverket i Tingstäde Träsk bar upp envåningshus av trä.
Har noterat dom få gånger jag varit i Norrköping senaste året hur medvetet staden förtätas.. Processerna tycks ostoppbara, trots att vi har gott om yta i Sverige och trots att forskningen allt tydligare visar hur mycket ljus, parker och andra grönytor betyder för stadsmänniskornas hälsa, det var inte längesen ett av programmen i Vetenskapens värld handlade om detta. Jag fattar den kortsiktiga ekonomin men jag tror det strider mot den långsiktiga. Bra översiktsbilder och många hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2021-02-22 23:08
Komplex fråga. Jag tror att lagom är bäst. Helt OK att bygga på rivningstomter om man klarar parkering och solljus och behåller omgivningens höjder. Här bygger man dubbla höjden, inte bra. Ett par projekt var totalt fel och har stoppats t v, men kan dyka upp igen.

(Jag lyckades övertala politiken att inte bygga ett 25-våningshus som dom trodde skulle "sätta stan på kartan". Näe sa jag, vi gör bara bort oss med sånt, det är bara patetiskt, fortsätt vara europeisk stenstad, som sådan har Norrköping en framtid.)