Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Telefonbedragare

Då och då blir jag uppringd av telefonbedragare. För det mesta säger jag bara "jag ska INTE köpa och INTE HELLER något annat". Eller lägger på. Men för ett tag sen var det satt i system. Dom ringde från olika nummer, alla svenska. Jag samlade på mig ett tiotal nummer och polisanmälde. Dom verkar ha ett frontföretag som "bara" ignorerar NIX och "bara" säljer en meningslös app som talar om att ens personnummer finns ute på nätet. Sen finns väl nån sorts koppling till en helsvart bedrägeriverksamhet. att komma åt folks besparingar.

Illa nog, men nu har dom hittat min frus nummer på hennes boende. Oerhört störande, särskilt just nu då min fru är nyss återkommen från en operation. Jag drog ur sladden. Just nu kan min fru ändå inte sträcka sig efter luren. 

Numret är hemligt. Det är spärrat via NIX. Jag stämde nyss av med NIX. Listan med spärrade nummer är inte åtkomlig på laglig väg. Telefonförsäljningsföretagen skickar de nummer de vill ringa  till NIX. De får tillbaka en lista där de spärrade numren inte finns med. Seriösa företag använder den.

Men applicera datorkraft och ut kommer en lista med spärrade nummer. Korrelera med åldersuppgifter. Jackpot i sikte.

Inlagt 2021-07-28 14:12 | Läst 1194 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jobbigt med både bedragare och säljare.Sedan fem år så har vi ingen fast telefon längre, där blev vi av med en del säljare. Var i princip 98% säljare som använde vårt fasta nummer. Nu ringer de istället på mobilen, men jag svarar sällan på den om det inte är någon bland mina kontakter. Brukar slå upp numret efter och kollar att det är en säljare
Svar från Måns H 2021-07-28 22:54
Nix funkar rätt bra både på mobiltfn och kopparnätet. Företag som man har affärskontakt med får ringa, men inte telefonförsäljare. Så har man Nix och det kommer säljsamtal är dessa oseriösa. (Reservation för start up-tiden.)

Nix har 2 miljoner abonnenter.
pdahlen 2021-07-29 06:26
Visste inte man kunde ha Nix till mobil, det ska jag titta vidare på