Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Testat positivt

Kände mig ganska så ruggig i går och tog fram ett tidigare inhandlat självtest. Bruksanvisningen var extremt finstilt. Jag kunde inte läsa den obehindrat.

Så jag letade reda på en instruktionsvideo. Den var på svenska och klar och redig, precis vad jag behövde.

https://www.youtube.com/watch?v=U0ZdeXHV_2Q

Allteftersom testet framkallade sig - det var lite som i mörkrummet en gång i tiden - visade det ett "positivt" resultat. D v s negativt för mig som hellre sluppit Covid. 

Vårdcentralen svarade i telefon! D v s ringde tillbaka 09.20 i morse. Du låter ju ganska OK sa sköterskan. Håll dig inne en vecka och ring tillbaka om febern inte släpper.

Och så ställde jag in besöken till min fru som bor på boende, en utflykt med henne som hennes kontaktperson som nyss gått i pension förberett och gick och lade mig igen.

Här på bloggen blir det väl i bästa fall skåpmat. En del av den inte så dum alls tror jag, bilder från oerhört fint nyrenoverade Matteuskyrkan i Norrköping.

Inlagt 2022-07-19 15:00 | Läst 845 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Krya på dig Måns! Med vaccineringarna i botten kan du nog hoppas på att det inte blir så illa. Många hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2022-07-19 19:06
Tack Björn! Hoppas som du. Jag tog alla 4 sprutorna fast jag vart rejält dålig efter nummer 2. Fick då hjälp av doktorn med medel mot illamåendet. Det satt tydligen snarare i hjärnan än övriga kroppen.
Krya på dej. Förhoppningsvis så får du en mild variant.
// Conny
Svar från Måns H 2022-07-19 19:08
Tack Conny! tar till mig din välgångsönskning!
Synd att den fick fatt i dig, krya på dig
Svar från Måns H 2022-07-19 19:09
Tack Peter! Jag var jätteförsiktig första 2 åren, och försiktig sen, men så kan det gå. Siktar på att krya på mig.
Ja, det här får vi räkna med numera.. det har blivit en 'normalitet' och lär inte försvinna framöver heller! Sköter man bara vaccinationen varje år så är det väl som en 'vanlig' influensa, typ.. Har själv två såna där testkit som jag inhandlade på ICA för 60:- styck i vintras, men har inte behövt prova dom än.. Krya på dig!
Hälsn!
Svar från Måns H 2022-07-19 19:15
Tack Jan! Du har säkert rätt, detta är nu en normalitet. Jag har faktiskt inte varit sjuk på 2 år, försiktigheten och så hade min frus boende kontaktförbud då det var som värst där, illa för henne, illa för mig, men jag blev inte sjuk iallafall. Bra att det går att testa sig, man kan fatta underbyggda beslut.
Hej,
Tusan vad den sprider sig snabbt denna covid. Hoppas alla sprutorna bromsar bra.
Vila är väl det enda man kan göra idag.
Vi ser fram mot dina bloggar
Bob
Svar från Måns H 2022-07-19 19:17
Tack Bob! Det blir nog tomgångsblogg ett tag framöver, men riktigt kul att du ser fram mot dom!

Värme - vätska - vila brukar funka, hoppas det funkar även denna gången.
Ajaj vad trist. Vila och drick så hoppas det håller sig något stabilt å feber försvinner.
Krya på
/N
Svar från Måns H 2022-07-19 19:19
Tack Nini, uppskattar verkligen ditt deltagande. Verkar inte ha nån feber att tala om, men vila och dricka tillämpas fullt ut!
Ja, den är där och lurar som en Gädda i vassen. Plötsligt slår Covid till. Allt fler som börjar få det nu igen tycker jag det verkar som? Jag som snart ska till Berlin börjar fundera på hur och det ens är möjligt att skydda sig där? I en mångmiljonstad. Tänker på tunnelbanan och bussar och så? Vi är ju fem i familjen, det blir omöjligt att hålla sig frisk om någon blir smittad. Tänker tex på min son som är en så inbiten nagelbitare. Han stoppar utan att tveka in fingrarna i munnen efter att han varit på en buss eller så.
Vi får se hur det blir.

/Tobbe
Svar från Måns H 2022-07-19 19:31
Jag blev ju smittad här i Norrköping fast jag tillämpat avsevärd försiktighet, dock inte samma närmast totala isolering som i början. Då inga butiksbesök utom för mat och jag köpte mat i den affär som hade minst antal kunder. Borde inte ha släppt på den rutinen.

Senaste varianten lär ju ska var smittsammare men inte slå så hårt, än så länge känns det mest som en rejäl förkylning. Men ändå kände jag av att tänkandet inte fungerade nåt vidare. Borde haft en plan B att tillämpa.
Din metafor med mörkrummet är fin. Med fyra i armen och en på riktigt så känner jag mig bedrägligt säker. Covid är nog en sjuka att lägga till i listan.
/Gunnar S
Svar från Måns H 2022-07-19 19:35
Tack Gunnar! Jo, det stod ju 15-20 minuters "framkallningstid" men det gick att se strecken växa fram.

Jag har 4 i armen och nu en förhoppningsvis lindrig på riktigt. För tre dar sen tyckte jag att en femte spruta skulle vara onödig men har bytt åsikt. Hoppas dom hittar nåt sprayvaccin för luftvägarna framöver.
Det börjar kännas lite som det klassiska klippet från Oprah Winfrey med "You get a car! And you get a car! Everybody gets a car!"...

Inget test, men jag är rätt övertygad om att det var någon sorts BA-mojäng som var på ovälkommet besök efter midsommar (inget samband med denna dock eftersom jag gjorde noll och intet då). Var väl lagom till sex månader efter senaste hugget i armen, så nu blir nästa vända kanske lagom till jul? ;)

Instruktionen får man kanske reprofotografera med hög upplösning eller lägga i skannern för att få läsbar...
Svar från Måns H 2022-07-20 11:44
Hej Martin! Jag var alltså inne på att reprofotografera/skanna men hittade den där videon. Den ger den info som behövs.

Ska man behöva spruta 5? Svaret är tydligen ja.
Ser ut som mitt testresultat, ja även makens.
Gissar att våra fyra doser vaccin hjälpte till att göra Covis19 relativt lugn.
Blev som en mild influensa. Jag är helt frisk nu efter två veckor.
Krya på dig.
Svar från Måns H 2022-07-20 11:51
Tack för svar och info! Och att du är helt frisk, fint att höra. Jag sover nu 16 timmar om dygnet, hostar och harklar men är inte direkt dålig. Mild influensa stämmer, hoppas det stannar vid det, tar till mig din välgångsönskan.