Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

UFO i Norrköping, "tänk om de hittar något".

UFO-Sverige fyller 50 år. Föreningen har visat upp sig med en stor utställning i Norrköping. Där finns världens största UFO-arkiv, "Archives for the unexplained". Det var kul att titta på utställningens urval och kul att byta några ord med arrangörer och utställare! 

Vittnesmål om UFOn finns sedan antiken. De ökade starkt från 1940-talet. Det finns foton, många fejkade, några (suddiga) oförklarade. Det finns vittnesmål, ofta från helt vanliga människor, men också från yrkespiloter och stridspiloter.

Intresset falnade, men i USA har man börjat titta på saken igen. Nu ökar intresset igen även i Sverige.

Filmföretaget Crazy Pictures gör en storfilmssatsning med premiär julen 2022.

"UFO Sweden är filmkollektivet Crazy Pictures nya storfilmssatsning. En nervkittlande och rörande filmupplevelse placerad i ett 90-tals Sverige och som närmast kan beskrivas som en korsning mellan Stranger Things och Arkiv X rakt ner i den östgötska myllan. UFO Sweden är Crazy Pictures första film sedan de internationella framgångarna med succéfilmen Den blomstertid nu kommer.

När en fosterhemsplacerad tonårsrebell misstänker att hennes pappa inte är död utan kidnappad av UFO:n tar hon hjälp av en UFO-förening för att ta reda på sanningen. Tillsammans ger dom sig ut på ett riskfyllt äventyr som tar dom långt utanför lagens gränser och in i en värld fylld av UFO-expeditioner, konspirationer och oförklarliga fenomen.

Så lyder pitchen för Crazy Pictures nya äventyrsfilm. Idén fick filmkollektivet i samband med att de hörde talas om att det fanns en förening som arbetar med att utreda mystiska fenomen och som heter UFO-Sverige. Crazy Pictures tog kontakt med föreningen och det visade visade sig att eldsjälarna i föreningen även drev världens största ufoarkiv, Archives for the unexplained, i Norrköping. Crazy Pictures möte med föreningen blev startskottet för projektet och föreningen har sedan dess varit en stor inspiration för filmen.

“Vi förstod att de arbetade med att utreda och forska kring oförklarliga fenomen och blev helt tagna. Vi kände en enorm fascination för dels UFO-Sverige som förening men också för den värld fylld av ufo-expeditioner, mystiska fenomen och gigantiska arkiv som omger föreningen. Vi kunde såklart inte låta bli att tänka tanken “tänk om de hittar något”. säger Olle Tholén på Crazy Pictures

Det 17-åriga stjärnskottet Inez Dahl Torhaug långfilmsdebuterar och spelar huvudkaraktären Denise"

Inez Dahl Torhaug fanns på plats!

 

Här en föreningsrepresentant, DN-reportern Clas Svahn. Känd för sin utstuderat neutrala inställning, varken tror eller misstror.

Affisch för en tidigare utställning:

Målningar, teckningar, modeller

Apparaten här nedan påminner starkt om en kristallstyrd frekvensinställningsapparat som jag använde i militärtjänsten på FRA en gång i tiden.

UFO-detektor: Apparaten kunde ställas in på olika sätt. Gav den signal  kunde innehavaren springa ut och titta efter UFO.

Gott om besökare.

Den här artefakten föreställer ett mytiskt djur från Sydamerika, getsugare, som mer hör hemma i folklore än i sinnevärlden.

Inlagt 2022-05-31 09:39 | Läst 824 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
UFO var absolut spännande när man var ung, sen blev man äldre och det gick över.. tyvärr! 🛸🛸

Här är ett som jag lyckades fota ovanför Hornsgatan nära Slussen, och 'redigerad': https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/224445/3181484.htm

Samma bild men oredigerad: https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/224445/3182151.htm

Hälsn!
Hej Jan! Den 'redigerade' klassar som toppenobservation i branschen!

Och väldigt ovanlig obs mitt i en stad, nästan alla är i glesbygd!
ehrsa 2022-05-31 21:46
He he, troligen är bilden för skarp.. de flesta brukar ju vara nästan overkligt otydliga, men det finns väl skäl till det.. Det här UFO:t såg jag inifrån Waynes Coffee som låg där i hörnet då och såg potentialen med ett UFO.. och en del PS.. Fotat för 8 år sen, jisses vad tiden går.. ⏱
Hälsn!
Svar från Måns H 2022-06-01 00:11
Jo tack, flertalet UFO-foton innehåller inte fler silverkorn än att de går att räkna om man tar till både fingrarna och tårna. Du skulle ha valt bredast möjliga vidvinkel och beskurit så att bara några hundra pixlar fanns kvar för att platsa blad de gamla UFO-bilderna.