Betraktelser från livets stig

Livet återvänder!

Både i naturen och vad gäller mig själv! För tre månader sedan fick jag ett nytt högerknä och överdriver inte om jag säger att det känns som livet återvänt. Efter två år av konstant värk är jag nu smärtfri och sista tiden har jag kunnat återta mina strövtåg i naturen med kamera kring halsen. Förhoppningsvis blir det nytändning med fotograferandet och livet i helhet! Att livet återvänt i naturen märks bl.a. på alla förälskade par.

Det speciella vårljuset och de röda björkarna som väntar på att slå ut känns mer än underbart efter årets mörka årstid.

De flesta flyttfåglarna har anlänt! Några av de sista är Bergfinkarna som kommer i stora flockar och stannar någon vecka innan det är dags att flyga norrut.

I vinter har jag haft Ekorre på tomten för första gången sedan jag flyttade till torpet. Kan bero på att min bästa jaktkatt, Pipen, sorgligt nog blev överkörd i höstas. Får hoppas att sötnosen inte går för hårt åt årets fågelkullar!

På mina promenader i skog och mark är ett av mina barnbarn ofta med, tillika min nya följeslagare Karo. Liksom alla barn och de med barnasinnet i behåll är allt rinnande vårvatten så roligt att det kan uppta mycket tid vid utevistelserna. Nya små vattendrag och barkbåtar! Hur kul kan det bli?

Har sedan lång tid tillbaka sagt att jag skulle skaffa min sista valp när jag fyllt 65. Det skulle bli en bondhund som skulle heta Karo. Så blev det! En mycket trevlig korsning av Labrador och Golden, som fått namnet Karo.

Det blev en salig blandning av detta inlägg, men nu har jag i alla fall brutit barriären och gjort ett inlägg. Har varit lite orolig för detta eftersom många inlägg här på sidan en period handlade mycket om krångel med förändringar i bloggen. Inga problem tyckte jag!

Ha det gott därute!

Inlagt 2018-04-25 10:26 | Läst 1083 ggr. | Permalink
Hej! Vad trevligt, grattis till nya knät som tycks fungera! Har man ont så blir tillvaron väldigt beskuren.. Vackra bilder och miljö här!
Hälsn!
Svar från yka 2018-04-25 20:09
Hej! Nya knät fungerar ypperligt och konstigt nog har jag redan glömt bort hur smärtan kändes. Ja nu är det skönt att leva! Tack för din fina kommentar! Yvonne
Va bra med det nya knät. Har man ont så spelar märket på kameran inte någon större roll eller andra materiala ting. Jag bröt benet för två år sedan och det tog nästan ett år innan jag kunde röra mig fritt i naturen igen, det var en skön känsla när man kunde ge sig in i skogen igen

Fina bilder också
Svar från yka 2018-04-25 20:14
Hej Peter! Trevligt med en kommentar på första inlägget på länge! Så sant som sagt, att få vara frisk och rörlig är ovärderligt. Skönt att höra att du återhämtat dig från benbrottet och kan ströva i skog och mark igen. För mig är det rena meditationen och viktigt för att få balans i tillvaron, med tid i naturen. Ha en fin kväll! Yvonne
Ständig smärta lägger sig som ett gått murket fisknät över sinnet! Grattis till livet som återvänt.
Utsikten över hustaket föll jag helt för. Är det din egen?
Svar från yka 2018-04-25 20:22
Hej! Bra liknelse för att beskriva sinnestillståndet vid ständig smärta! Smärtan tar också otroligt mycket energi och det tog lång tid innan jag förstod varför jag var så trött och oinspirerad för jämnan. Men nu nya tider.....! Nej hustaket tillhör inte mig! Det är en del av taket på en herrgård i byn, som uppfördes under 1700-talet. Den gamla bergslagsskorstenen är en av tre på taket och fantastisk vacker tycker jag. Tack för din kommentar och ha en fin kväll! Yvonne
Härliga vårbilder, den söta hunden gör extra intryck på mig som hundvän, men de andra är fina också. Så skönt att det gått bra med knäoperationen och att du fått livet tillbaka!
Hälsningar, Bjarne
Svar från yka 2018-05-05 10:02
Tack för din kommentar! Hunden är både söt, trevlig och rolig! Ha en bra dag! Yvonne