Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Fotboll och viktig litteratur

Har just tittat på Brasilien - Mexico, det finns en anledning till att Brasiliens fotbollslag har sina anhängare i världens alla hörn. De spelar helt enkelt en otroligt underhållande fotboll, kreativiteten och spelglädjen flödar. 2 - 0 slutade matchen till Brasiliens favör i en tidvis mycket underhållande fotbollsmatch.

Men innan fotbollen var det fika på hörnet med Krister K och Thomas M, vi han med att avhandla en hel del från olika strömningar inom gatufotografering till bloggande.

Annars hade jag tänkt mig att se matchen mellan Italien och Japan, men vår eminenta leverantör av kabelTV, Tele2, har kastat in handduken för femtioelfte gången. Ingen eller svag signal är det enda som synts i rutan den senaste timman.

Nu kom TVn igång och Japan tog ledningen på en högst tvivelaktig straff, man får hoppas att den inte blir matchavgörande.

Annars håller jag på och läser en mycket bra och viktig bok: Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg, en bok som jag hoppas läses av så många som möjligt. Att läsa om den typen av människoöden och om de överlevandes kamp för att försöka bygga upp någon form av nytt liv när hela deras tidigare liv och minnen av människor och platser bokstavligen utplånats blir en stark upplevelse som sätter de egna vardagsproblemen i perspektiv.

Det blir en smula banalt att efter detta diskutera bloggars kvaliteter och vikten av att ligga bra till i olika listor, eller huruvida man är överens med definitionen av gatufotografi på fotosidan eller andra stora frågor. Italien har vänt ett 2 – 0 underläge till ledning 2 – 3 för att nämna de senaste viktigheterna. :)

Inlagt 2013-06-20 01:26 | Läst 1498 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej,
Kan det va en glass damen njuter av? Det vilar ett lugn över en fin bild, så enkel. De flesta gatufotograferna skulle aldrig se denna bilden. Kanske ett tiddokument över pensionärens ensamhet i dagens samhälle, präglat av prestation.
Ha en fin midsommar
Bob
Svar från alf109 2013-06-20 18:03
Tack ska du ha Bob.
Jag söker dessa "ensamhetsbilder" ofta har jag märkt, gillar om de är rofyllda på samma gång, rofylld ensamhet kanske något att sträva efter? :)
En fin midsommar önskar jag dig och de dina!
-affe
Skön bild, Alf. Såg också fotbollen igårkväll, natt. Tror jag somnade till Ita-Jap när Italien vänt 0-2 underläge till en 3-2 ledning. Undrar hur den slutade.. Håller med dig om Brasilien, alltid kul med lag som spelar en underhållande fotboll.
Erik Madsen 2013-06-20 16:15
Det är en av de mest underhållande och ovanliga spelen jag sett på länge - 4-3 till Italien. Jag kunde inte sova från den:-)
Se upp för Japan
m.v.h Erik / DK
Svar från alf109 2013-06-20 18:05
Jo man kan nicka till lite ibland. italien vann till slut inte speciellt välförtjänt. Men de har ju vanan att snubbla sig vidare i de flesta stora turneringar på något sätt. :)
-affe