Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Lite bunkring och en genuin Hornstullsbo

Nu har man bunkrat så man skall klara sig några månader hoppas jag. Passade på att köpa lite Neopan 400 om den nu kommer att försvinna igen. Annars har det inte hänt så mycket mer än att jag sprang på den äldre mannen i den lilla parken nedanför där jag bor.

Han har funnits i området så länge jag bott här (1987) och förmodligen fanns han här långt innan jag flyttade hit. Han börjar bli lite skröplig och promenaderna går numera långsamt. Vi brukar byta några ord när vi träffas, och det känns fint att se att han fortfarande tar sig ut. Han sitter ofta där med ett par öl när det är fint väder.

Tidigare var han ofta hos René som drev kvartersbion i 34 år, men sedan René tvingats lämna har det fått bli parken i stället. En av dessa få som finns kvar i området efter alla ombildningar och föryngringen av områdets innevånare. Som sagt kul att se att han fortfarande hänger med.

Inlagt 2013-07-25 22:43 | Läst 2769 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ett fint porträtt på din parkvän.... Lite fångande, i det att livet har sin gång... Ser att du laddat upp för ett antal nattrundor ;) //Peter
Svar från alf109 2013-07-26 09:31
Tack ska du ha Peter.
Detta är "dagfilm", nattfilm behöver jag inte bunkra eftersom den alltid finns i butik (ilford delta 100). ;)
-affe
Fin bild på mannen Affe! (Jag gillar bilder på människor)
Och det är viktigt att använda film,
då den kosmiska strålningen äter digitala bildfiler på sikt! ;) :) ;)
B)
Svar från alf109 2013-07-26 19:57
Tack ska du ha Bengan.
Om man kör digitalt kan ju sådana där "Packman" eller vad de heter komma och käka upp bilderna ju. ;)
-affe
Ömsint porträtt av mannen. Såg att Neopan var dyr... Kanske köper några rullar av ren nyfikenhet.
Svar från alf109 2013-07-26 19:56
Jag lyckades förhandla ned priset till 55 kr/rulle på brunos när jag köpte 10 rullar. Filmen är min favorit då den är lik den gamla tri-x i hur den tecknar gråskalan och har ett finare korn.
-affe