Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Missa inte Gnesta i morgon 27/7

Om ni har möjlighet så passa på att komma förbi Gnesta och titta på den fina planket-utställningen där i morgon. Utställningen startar 11.00 och håller på en bit in på eftermiddagen. Många intressanta fotografer deltar med sina bilder och så blir det en kameraloppis, ett populärt inslag för de som letar prylar. Utställningen och loppisen sker på huvudgatan så om ni bara tar er till Gnesta går det inte att missa.

Ett annat event som går av stapeln samtidigt är utställningen i Säterdalen som pågår i dagarna två, så för er i närheten av Dalarna finns också att titta på. Lite synd att de lyckades pricka samma helg i år, ganska många ville nog se bägge eller kanske delta. Hur som helst så ses vi i Gnesta, och för er som väljer Säterdalen får ni hälsa till Peter och de andra.

Inlagt 2013-07-26 10:08 | Läst 2944 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ja, krocken var ju synd. Jag ställer ut i Säter i år. Men startfältet i Gnesta är onekligen lockande.
Svar från alf109 2013-07-26 11:14
Själv kommer jag mingla runt och titta i år.
-affe
Hej Affe! Tyvärr passade inte Gnesta i år, har annars varit i huvudstaden ett par dagar, och sett bl.a Helmut Newton. Hotellet på Östermalm hade också några fina svartvita originalfotografier i matsalen av Georg Oddner (Ingemar Bergman), William Gottlieb (Ella Fitzgerald), samt Jimmi Hendrix, Madonna, och några till som inte var signerade på framsidan. Bland böckerna i hotellets bibliotek hittade jag även en av Micke Berg. Vi besökte också platsen för din fina bild i Gamla stan, som jag bytte mig till förra året. Tyvärr blev det för tajt att träffas även denna gång men jag kommer till Sthlm fler gånger, vi får väl se om vi kan ta en fika då.
Nils/
Svar från alf109 2013-07-26 13:00
Synd att du fick knappt om tid, det hade varit kul att träffas.
Jag kommer inte att ställa ut själv i år, jag har ju kört både natt och gata nu några år nu så jag tyckte att jag skulle vänta tills jag hade något "nytt" att visa. Kanske kan vi ses i Gnesta nästa år om inte förr?
-affe
Nils Bergqvist 2013-07-26 13:29
Håller på att måla/renovera huset så man får hålla sig hemma så mycket det går denna fina sommar. Ska var klart innan hösten och fukten kommer. Men det blir säkert någon tur till Sthlm senar i höst eller till vintern. Gnesta-planket nästa år kan nog också passa bra att besöka då inget behöver göras på huset (förhoppningsvis)..

I vinter och vår har jag haft fullt upp med delansvar för en stor orienteringstävling som Lessebo och Emmaboda har ihop. Nästa år har Emmaboda huvudansvaret och då blir det mindre arbete för mig. Har blivit rätt lite fotat i år därför men nu är inspirationen och suget på topp. Har även börjat forska en del i min barndomsbys historia (glasbruket Strömbergshyttan) som lades ner 1979 och måste försöka samla mera material om detta innan historien försvinner med de som jobbade där. Har fotat mest glas därifrån under vinter/vår för att dokumentera och försöker göra något av detta till något kommande "projekt". Min fars bildmaterial från 1940-talet och framåt ska också gås igenom, så det är ett långtidsprojekt. Men nu känner jag för att göra något med mitt "vanliga" fotande igen. Har en del negativ som legat okopierade ett tag också, får väl bli höstens och vinterns kvällsarbete.
Farbrorn med cykeln dyker nog upp :-)