Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Många fotografiska mörtar blir det

Nu är det nog lugnet före stormen, det slutade regna för ett tag sedan så nu är det bara att vänta in fortsättningen. Stockholmstrakten klarar sig nog ganska bra, den brukar göra det. För det mesta är det västsidan som får ta den värsta smällen när lågtrycken brakar in från atlanten.

Annars tuffar det på som vanligt, jag har kört ett par rullar, framkallat och skannat ett fåtal bilder. Utdelningen blir ganska klen som vanligt, men huvudsaken att man håller igång. Jag fotograferar i stort sett varje dag även om det inte blir så ofta man kommer hem med några fullträffar.

Mycket skall stämma när man plåtar om det skall bli bra bilder, till att börja med underlättar det om det händer något spännande som gör sig på bild. Är man ute och knallar som mig faller redan där de flesta dagarna bort, inte så ofta det är något intressant som utspelar sig framför kameran. Men tjusningen är att det kan hända, och då gäller det att vara med.

Det är lite som att fiska, det är inte så ofta det nappar då heller och när det väl nappar blir det mest mört, många mörtar har det blivit både med spö och kamera genom åren. Just flanörsfotografi är nog bland det mest tidsödande man kan hålla på med, man måste hålla ögonen öppna samtidigt som man inte vet vad som skall hända. Plåtar man reportage eller något projekt vet man förhoppningsvis lite mer i förväg både vad man vill fotografera och vad som kan hända.

De sista bilderna på rullen föreställer ofta hunden, hon gillar inte att bli fotograferad vilket syns för det mesta.

Inlagt 2013-10-28 21:57 | Läst 2870 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Men en mört, är bättre än bottennapp.... och det får du nog sällan :) Jag tycker att din vovve poserar med en lugn stolthet.... "okej då, nu håller han på igen"... :) //Peter
Nog tycker jag att du ofta fångar storgäddor också.
/Krister
"Fiskesäsongen" börjar nu. T-max, Tri-x och D76 beställt...
Tack ska ni ha.
-affe
När man flanerar med kameran, så vet man aldrig vad som händer. Ibland blir det några skapliga bilder. Ibland ingenting. Det finns något spännande med ovissheten.
Min hund är vä
ldigt lik din, men min är nog mindre. Min Lizzy är en blandning mellan collie och cockerspaniel.
Ha en fin dag!
Jon Anders
Svar från alf109 2013-10-29 12:42
Tack ska du ha.
Jo, en stro del av tjusningen ligger i att inte veta i förhand.
Hunden, mankhöjd 56-57 cm och vikt 22 kg ungefär. :)
-affe
Jon Anders Klockar 2013-10-29 17:21
Ja, din hund är litet större. Våran Lizzy väger 15 kg.
Ha det bra med hund och kamera!
Jon Anders
Jag noterar att bilden på din hund tilltalar. Den du hade på en eller två bloggar bakåt ännu mera så. Den där hon stod i snön, den var ljuvlig tyckte jag.Sen att bara ta bilder där man går och står, givetvis blir många enahanda (iaf för mig!) . Men du har rätt säkert fotoöga, så dina mörtar har en bra storlek relativt sett. Sen tycker jag det viktiga inte bara är resultatet utan också känslan när man är där med kameran. Den är lika viktig som bilden många gånger, man spänner liksom öron/ögon/känslan då och blir lite mera levande. Så tänker jag när jag läser vad du skrivit :)
Svar från alf109 2013-11-03 16:37
Tack ska du ha Annelie.
-affe