Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Micke Berg om skidåkande och kampen mot åldrandets skröplighet

Vintern har sin tjusning, för egen del uppskattar jag det extra ljuset som man får av lite snö och att det blir mindre skitigt för hunden.

Andra gillar att åka skidor, som Micke Berg till exempel. Han har nu gjort en bok med personliga texter och bilder från sina skidresor. Micke brukar tillbringa en stor del av vintrarna i skidbackar såväl i närområdet av Stockholm, även fast det inte har så mycket att bjuda på, som på ställen lite längre bort.

Ofta har det varit Åre där han blivit kompis med dem som driver skidlärarlinjen och en hel del åkare i det övre segmentet. Jag gillar bilderna i boken då många av dem visar en sida av Micke Berg som man inte sett så mycket av tidigare, naturbetraktelserna där människor inte har en så framträdande roll som de brukar ha i hans bilder.

Fint också med de personliga texterna som mycket handlar om människans eviga kamp mot åldrande, ensamhet och skröplighet, det finns något allmängiltigt i detta även om man likt mig inte åker skidor. Boken hittar ni här.

På Mickes blogg går det att hitta mycket för dem som är intresserade.

Inlagt 2014-01-24 13:43 | Läst 2849 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fin bild, Alf. Själv har jag aldrig varit nån vintermänniska, sitter redan och längtar till sommaren ;)
Det är bra att han gör skäl för sitt efternamn :) Den där Bergs blogg är för det mesta läsvärd, som idag t ex.
Och jag håller med dig vad gäller snö och ljus! Det blir fräschare, på sitt sätt. Fast, sommar är helt okej det också...
Ha en bra helg!! //Peter
Kan bara instämma. Micke har mycket att säga, och han säger det fint.
Vinterbild som känns ut i fingerspetsarna...och helt rätt, tycker jag, att den är i färg. MB är en duktig skribent o tillika fotograf...förtjänar massa utrymme :)
Konstigt, jag drabbas inte av så'nt här? ;)
Och jag åkte nog skidor i Åre innan han Berg nästan va född!?
Han Berg skulle nog pröva Telis i stället!
De e för riktiga skidåkare och fjällrävar! ;)
Å där finns lugnet!
B)
Han e duktig, om du tränar kan du också åka skidor! LO
Tack ska ni ha, och gå gärna in och kolla boken i länken om ni inte gjort det.
-affe