Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Fika vid Stadsmuseet 2010

Snart startar utesäsongen då man kan ta sig en fika på Stadsmuseets uteservering igen, byggnaden är från 1600-talets andra hälft och ritades av Nicodemus Tessin d.ä. Man får hoppas att det inte petas i närmiljön för mycket i och med det nya Slussen.

Hur som helst brukar det bli en del fika på olika uteplatser när vädret tillåter. De här bilderna på Ulf och några Slussenaktivister är från Stadsmuseets uteservering 2010. Filmen var kodaks plus-x som jag tycker är ganska oförändrad mot förr i jämförelse med tri-x som är en helt annan film sedan 2005. Framkallat har jag som vanligt gjort i xtol 1+1 för den intresserade. Ingen djuplodande samhällsanalys i detta inlägg, bara ett par bilder från 2010.

Inlagt 2014-03-25 22:43 | Läst 1995 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina bilder Affe .Ja vi får hoppas att inte Nordin hittar på något med Stadsmuseet och dess omgivning.
/ Bengt
Stadsmuseum kan liknas vid det nedsänkta palatset. Gården där ni sitter och fikar är det markplan som hela den delen av huset borde befinna sig i. Det finns alltså en hel del förbättringar som kunde göras för denna fina byggnad, nu när allt skall byggas om. Detta var min sista arbetsplats före pensionen. Jag jobbade där som antikvarie.
Tack ska ni ha.
-affe