Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Klas Ingesson vila i frid

Jag brukar inte tillhöra dem som utgjuter mig över ”kändisars” frånfälle om jag inte har någon personlig relation till dem.

Det finns några få undantag, Klas Ingesson är ett sådant. Ingesson symboliserade flera saker för mig: För det första det som är vackert med idrott när den är som bäst, här kom en grabb från Ödeshög utan talangerna hos en Brolin eller Zlatan och visade på en talang som är så mycket större, men som inte ofta premieras lika högt, en förmåga att aldrig ge mindre än 100%.

Jag är genomsnittligt fotbollsintresserad, men för alla oss som upplevde den galna sommaren 1994 tror jag de flesta är överens om att vi aldrig kommer att glömma den.

Ingesson var för mig en doldis som växte till hjälten som bar laget, arbetskapaciteten och hans enastående förmåga att aldrig ge upp smittade av sig på de andra. Så är det med stora personligheter, de kan bara genom sitt exempel få de runtomkring att ge max och lite till.

Ingesson sprang aldrig och gnällde, men sprang gjorde han, som ingen annan. Först när jag i efterhand, genom TV, tagit del av hans tankar och framför allt kamraternas tankar om honom börjar hans storhet som människa, vän och spelare stå klar.

Klas Ingesson förlorade den sista fighten mot cancern, men han fajtades och levde ända in i kaklet på ett sätt som kanske bara han kunde. En förebild har gått ur tiden, alldeles för tidigt. Fan Klas, det känns nästan som att vi var gamla polare RIP.

Inlagt 2014-10-29 12:55 | Läst 1898 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fast jag är helt ointresserad av fotboll så känner jag att det borde finnas en "like"-knapp på det här inlägget. Goda förebilder bör hyllas!
Svar från alf109 2014-10-29 19:31
Tack ska du ha Ylva.
-affe
Tufft ! Det var en kanonkille.
Har en fotbollstokig sambo som varit väldigt nere i dag.
ing-marie
Svar från alf109 2014-10-30 11:32
Jo det var en fin snubbe som fick lämna alldeles för tidigt.
-affe
En stor förebild.
Svar från alf109 2014-10-30 11:32
Ja, kanske en av de största vi haft.
-affe