Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Åter en natt på Reimersholme

I går var första natten på ett och ett halvt år som jag och Sally var ute med Hasselbladaren på natten, tiden går fort. Jag har i och för sig varit ute med storformatskameran ett par gånger under tiden, men mycket har det inte blivit.

Hur som helst kändes det bra att vara ute igen, några speciellt märkvärdiga bilder blev det inte, mest sådant jag tagit tidigare. Det blir lätt så när man går med kameran där man gått många gånger förr.

Men vi träffade i alla fall två trevliga fototjejer från Luleå på väg ”hem” till vandrarhemmet på Reimersholme, de hade varit i stan och gått en kurs i ljussättning. Alltid kul att få sig ett snack på nattkröken.

När vi drog vidare märktes att jag var lite ringrostig, det blev lite ofrivillig konst när jag glömde att stänga slutaren innan jag tog ned kameran och knallade vidare. Annars var det ganska fint ljus i går natt med moln som reflekterade det lilla ljus som fanns, de flesta löven har fallit och hösten är här.

Jag känner att det kommer att bli lite intensivare med nattplåtandet nu ett tag framöver, kanske skall jag försöka sätta ihop en lite större bok med lite fler bilder än min tidigare, som ni föresten kan hitta på blurb om ni söker på mitt namn.

Inlagt 2014-11-11 01:26 | Läst 1271 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul att du är i farten höll ja på att säga, men det stämmer ju inte, eftersom det är det, du inte är. Här finns motsatsen lugnet. Fint att du tar det lugnt Affe, skulle man kunna säga. Fin stämning.
/ Bengt
Det låter intressant om du kommer med en ny bok, jag köpte din förra så det ser jag fram mot.
Ha det gott/Stig
Hej Nightwalker :-)

Hur långa exponeringar är det på Hasselbladaren? Jag gissar att det är en stund?