Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Planket och andra event

Bilden på en blöt Lars Epstein som poserar vid sina bilder är tagen vid Planket i Stockholm 2010. Det hade just passerat en riktig störtskur, själv hade jag sökt skydd vid fiket lite längre upp i Vitabergsparken, det hade tydligen inte Lars.

Jag har sett alla Planket sedan nystarten för ett antal år sedan förutom ett. Det missade planket var det året då det bara var kvinnor plus Gunnar Smoliansky (varför just Gunnar?) som ställde ut, och att jag inte gick dit hade inte med upplägget utan med vädret att göra.

Hur som helst tycker jag att det verkar utfalla så att vart annat år blir lyckat med mycket folk och vart annat ganska avslaget. Det är säkert en slump att det blivit så, en anledning tror jag är att det ibland blivit för temabundet för att attrahera gemene man. Planket för mig skall ju vara en folkfest och då krävs nog att utställningen är folklig i sitt upplägg? Blir det för smalt eller för inriktat mot ett speciellt tema väljer nog många något annat som helgsysselsättning.

Jag tror också att det gått lite inflation i detta med fotoutställningar och event, åtminstone i större städer. Vi får se hur det utvecklas i framtiden, men jag tror att enbart en fotoutställning kommer att få det svårt. Kanske skulle man försöka samordna det med andra kulturevenemang där fotografi blev en del i något större?

Inlagt 2015-03-25 13:41 | Läst 815 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, det är mycket som ska samverka, och inte alltid lätt att förstå exakt vad... Varför är Gnestaplanket så mycket mer levande och intressant än Vitabergsplanket numera? Det är långt till Gnesta (åtm från Stockholm, världens medelpunkt...;-o), det är mitt i semestrarna, och utrymmet att hänga på inte så mycket större. Mycket måste vara fingertoppskänslan hos den/de ansvariga.
Svar från alf109 2015-03-25 16:51
Jag tror att dels beror på att Planket i Stockholm blivit lite elitistiskt men också på att det är ganska mycket som konkurrerar om uppmärksamheten i en större stad.
-affe