Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Fylla och ombildningar

I dag har det inte blivit någon längre promenad. Jag börjar tycka att det är allt mer jobbigt med allt stök och fylla i området på helgerna. Nu när vi var ute stod ett par herrar utanför en av krogarna och var på väg att åka i luven på varandra, ett fasligt skrikande och buffande.

Svårt att sova för mig som nattmänniska har det blivit också, nu när alla är Martin Timells själsliga avkommor är det ett fasligt borrande och snickrande från tidiga morgnar och vidare genom hela dagarna. Förr köpta man sig en lägenhet för att bo där. Nu verkar det mest handla om att förverkliga sina snickardrömmar för att efter ett par år flytta vidare och lämna över till nästa som spottar i nyporna och förverkligar sina snickardrömmar osv.

Ombildningen till bostadsrätt för en massa år sedan var nog det värsta som hänt. Alla snackar om att det är så bra affär? Men det förutsätter ju att man säljer, om man vill bo kvar blir det bara dyrare och bökigare och som sagt ett fasligt liv för jämnan. Själv var jag motståndare till hela projektet, men som vanligt fanns några eldsjälar som drev på med övertalning och skrämselpropaganda och lyckades tjata fram en majoritet för att få sin vilja igenom. Alla dessa sålde och drog vidare ganska snabbt, så de tjänade säkert en hacka på kalaset. Nog gnällt för denna gång. 

Ha en fin helg för övrigt. I morgon blir det nog en längre promenad och kanske lite nya bilder.

Inlagt 2015-05-29 23:52 | Läst 1502 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Man finner de flesta av de "kasserade prylarna" på diverse begagnade marknader eller loppis. Så nu är det inne med att stöka om sitt hem med andras utslängda prylar. En ny affärside (momsfri) !00% vinst./bert
Svar från alf109 2015-05-30 11:37
Så funkar det inte här, här åker nya köksinredningar och annat på tippen som regel.
-affe
Det är väl så att banken i stället för ex. Stockholmshem äger lägenheten. Hörde för ett tag sedan ,att ett yngre par skulle separera, och kvinnan med deras gemensamma barn skulle bo kvar i lägenheten.Men det gick inte. Banken ansåg att hennes inkomst var för låg för att ensam ta över deras gemensamma lån. Inte så många unga som ser faran med lånen, som ofta är beviljade på två låntagare. Vad händer vid en finanskris? Räntehöjningar OSV.
Jag bor i hyresrätt. Det känns tryggt,
/ Bengt
Svar från alf109 2015-05-30 11:39
Ett stort problem är också gettoiseringen som blir av att endast en viss typ människor bebor ett område, oavsett om det är rikemannsgetton eller fattiggetton så skapar det segregation.
-affe
bassa 2015-05-30 12:09
Ett tydligt exempel på det är Aspudden, Där allmännyttan såldes ut, och tryckte undan folk som bott där hela sitt liv. För många var det omöjligt att köpa sin lägenhet.
/ Bengt
Intressant insiderrapport. Jag har hört detta i allmänna ordalag i samband med ändringen av ROT-reglerna. Dom var bra för kulturhus på landet. Det blev bättre ekonomi att reparera med F-skattande hantverkare än att byta ut fasader, fönster, tak och dörrar mot nya komponenter.

Att byta kök hela tiden verkar helt sjukt. Vårat kök på landet är från 1960 omkring, funkar helt OK. Släta masonitluckor och såna där strömlinjeformade handtag av beige plast. Nästa projekt är att blanka upp diskbänken som har så tjock plåt att man nog kan ha den väldigt länge än.
Svar från alf109 2015-05-30 11:42
Nu har väl de flesta använt ROT även till sina lägenheter antar jag. Oavsett har det blivit mode med total make over så fort någon flyttar in, och detta i kombination med att omloppstiderna blivit mycket kortare gör att det alltid är någon i huset som håller på. Men det finns också något sjukt i att kasta fullt fungerande inredningar tycker jag.
-affe