Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Terror och pinnar i skogen

Några pinnar i skogen, undrar om det är Lars Vilks som varit framme?

Såg Tyskland-Frankrike i dam-VM med ett halvt öga, synd om Fransyskorna men två riktigt bra lag var det.

Annars blir jag smått bekymrad över alla dessa terrordåd som utförs mot oskyldiga, dags att reagera snart kanske? Terrorismens vansinne, oavsett statsunderstödd eller inte, finns inbyggt i alla särskiljande religioner och ideologier vilket visat sig genom historien, dags att mumla ur skägget och erkänna detta; åtminstone om man vill komma åt grundproblemet och inte bara attackera symptomen någon gång? För så är det ju i de flesta religioner och andra extrema ideologier, humanismen är en intern företeelse som bara gäller den egna gruppen som delar den rätta tron.

Utbildning och fattigdomsbekämpning är den enda vägen framåt, sedan borde man kanske tänka sig för vilka man allierar sig med, det finns en ganska tydlig tendens att man skjuter sig själv i foten gång på gång. Jag är också övertygad om att moralen måste stå över penningen när det gäller ställningstagande för eller emot olika despoter.

Inlagt 2015-06-27 01:25 | Läst 1392 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin bild, Alf. Ja, det var en sorglig och obehaglig dag igår. Många oskyldiga som fick sina liv avslutade pga av galna terrorister (den här gången kan vi inte skylla på Lars Vilks lr Charlie Hebdos provokationer, heller) .

Dock är det inte fattigdom och brist på utbildning som leder till religiös extremism, utan vice versa. “It Is Not Poverty And Misery That Creates Religious Extremism. It Is Religious Extremism That Creates Poverty And Misery.” Denna radikalism frodas i alla samhällsklasser, bland rika och välutbildade också, tyvärr.
https://www.youtube.com/watch?v=-IchGuL501U
Svar från alf109 2015-06-27 14:54
Jo det är tragiskt.
Jag tror att grogrunden för den här typen extremism skulle vara mycket mindre i ett upplyst samhälle utan fattigdom, även om en hel del terrorister själva är välutbildade så är det ändå ofta en funktion av sin omgivning och missnöje, det är jag övertygad om.
-affe
Väldigt fin bild som visar så bra hur komplex och intrikat allting förhåller sig när det gäller religion och ideologier.....hälsningar, Marie
Svar från alf109 2015-06-29 00:34
Tack ska du ha Marie.
-affe