Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Woodman och kommentarer

Läser kommentarerna om Woodman och blir lite fundersam. Inget unikt för just dessa kommentarer i och för sig, men varför verkar många ha ett så stort behov av att hacka ned på allt och alla?

För egen del är jag inte så intresserad av Woodman även fast hon har en del bilder som tilltalar mig, den mer introverta fotokonsten har aldrig berört mig. Och så kan jag tycka och trots detta respektera dem som tycker annorlunda, där tycker jag att det ofta brister hos en del kommentatorer.

Några kan man till och med undra om de inte kan leva utan att se till att deras omvärld blir lika missnöjda med tillvaron som de själva tycks vara?

Man kan kritisera utan att vara vare sig ohövlig eller sprida dålig stämning i största allmänhet och framför allt kan man försöka stiga ned från sina höga hästar och respektera att andra kan tycka annorlunda utan att vara idioter.

Sedan undrar man över krig och rasism osv. när man själv inte ens kan skriva en kommentar på ett forum om fotografi utan att starta verbala krig och sprida dålig stämning?

Och detta med att kasta skit på tredje person? Om man har problem med någon är det väl mer moget att avhandla dessa med den det berör än att i tid och otid snacka skit om vederbörande på olika sociala forum?

Inlagt 2015-09-06 23:01 | Läst 1202 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Precis så kände jag det att di började diskutera mer om vad och en får eller inte får tycka.

Jag skall till Stockholm senare i september och självklart se utställningen. Gissar att
det är bildkonst annars hade hon väl inte fått vara på Moderna.
Sedan att inte alla förstår eller tycker om dessa bilder är helt naturligt.
Skönt du har lagt in denna lugna naturbild i vackra toner.
Var tvungen titta in vad du skrivit än jag är ganska trött
har varit i Danmark igen och härjat kring på mitt sätt.
Sov gott ha det gott med kompisen din
Gun-Inger
Svar från alf109 2015-09-07 01:40
Jo, det blir lite konstigt i kommentarsfälten ganska ofta tycker jag.

Du kommer säkert att få en fin upplevelse av utställningen, hon var ju ganska unik framför allt med tanke på hennes ålder och allt för korta liv.
-affe
Gun-Inger Arvidsson 2015-09-07 23:39
Det är jag helt säker på tänker återkomma på min blogg när vi sett utställnigen.
Spännande vad min Jonen skall tycka.
Tror han kommer tycka om den. Han ser helt annorlunda på bilder än de flesta.
Ha nu det bra
Gun-Inger
Fin bild, Alf. Snyggt sv/v.

Bra skrivit. Jag är heller inte så berörd av det du kallar "den introverta fotokonsten", men Woodmans bilder har jag börjat gilla allt mer efterhand. Skulle helt klart vilja se utställningen på Moderna.

*Såg nu debatten i kommentatorsfältet som du länkade till. Det var ett himla liv! Samtidigt, så är det bättre att folk debatterar, även om det går vilt till, verbalt än bråkar på på riktigt ;)
Svar från alf109 2015-09-07 12:20
Tack ska du ha Johan.
Debatter har jag inget emot, även sådana där känslorna flödar. Det som stör mig är när man inte kan respektera en annan åsikt än den egna och när man börjar kasta skit genom olika förklenande epitet.
-affe
Har bara ögnat kommentarerna och hann egentligen bara se en person med negativa och nedsättande kommentarer, men han återkom istället desto oftare. Men jag håller helt med dig i det du skriver, och den inställningen tycker jag är sund oavsett det gäller konst eller kungahuset :-). / Björn T
Svar från alf109 2015-09-07 12:46
Hehe, hänger du fortfarande upp dig på min kritik av monarkin.
-affe
Khalad 2015-09-07 13:07
Tack för hehe:t affe, var lite orolig du skulle reagera neg. Skulle vara kul att ses IRL nån gång, funderar om jag skulle kunna haka på tårtan nån gång den här månaden, jag missade Dagnys!/ Björn T
Jag gillar Woodmans bilder
Fast jag har inte hittat någon fotograf som jag gillar alla bilder av.
Diskussioner är bra, men det gäller att alla försöker vara sakliga.
det spårar så lätt ur på nätet.
Svar från alf109 2015-09-07 22:27
Nej det finns nog ingen där man tycker allt de gjort är bra.
-affe