Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. De senaste analoga bilderna

Det var ett ganska länge sedan nu som jag var ute på natten för att fotografera med mellanformat och film. Närmare bestämt i mitten av mars 2016. Jag kommer säkert att ta upp detta igen så småningom, men då hade jag känt mig ganska mätt på det ett tag.

Nu har jag en unghund, colliekillen Tobbe, som kom in i mitt liv ett år efter det att jag förlorat den gamla hunden hösten 2015. Den unga killen har inte riktigt landat ännu så att han har tålamod med all väntan det innebär att fota på det långsamma sättet med större format och analoga kameror på natten, varje exponering kan i sig ta ganska lång tid förutom det långsamma strosandet för att hitta motiven och vinklarna.

Det var i själva verket ganska länge sedan jag plåtade analogt över huvud taget, den senaste filmen exponerades i maj 2016 när jag var uppe på Hammarbyberget. Sedan dess har det blivit digitalt med en del olika kameror, mer om detta i senare inlägg.

Inlagt 2017-12-21 06:55 | Läst 1033 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket fin akutans i andra bilden där. Är det en papperskopia eller har du skannat filmen? Kanske bara stående framkallning?

En idé kring nattfotot kanske kunde vara att under dagtid spana efter lämpliga platser, för att sen återvända i mörkret och ta en eller kanske två bilder per tur. Så slipper hunden tycka att du tar för lång tid på dig;-) Då kan man ju förbereda med lämpligt objektiv och allt sånt hemma dessutom.
Svar från alf109 2017-12-22 05:01
Skannad film, inget speciellt gjort, det var soldiset som skötte den nostalgiska looken tror jag. :)
Jag kommer att ta upp nattplåtandet så småningom men känner inte att det är någon brådska. Gillar att strosa runt i tystnaden och titta och filosofera (där är vi rätt lika tror jag), men det blir nog en första invänjningsrunda med bladaren och stativet snart. ;)
/Affe
Vackra bilder från den stad som vi är så många som gillar! Dina nattfoton är verkligen speciella!
Hälsn!
Svar från alf109 2017-12-22 05:01
Tack ska du ha Jan.
/Affe
Två bilder som båda tilltalar mig mycket och som jag lätt dröjer mig kvar vid!/ Björn T
Svar från alf109 2017-12-22 05:01
Tack för det Björn.
/Affe