Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. En sen promenad i Tantolunden.

Det blev en sen sväng runt Tantolunden för mig och Tobbe (min hund). Tantolunden är en ganska stor park på västra Södermalm här i Stockholm och en plats där många av oss till och från rastar våra hundar. Nu var vi så sent ute att vi inte träffade på några andra hundar eller människor heller för den delen.

Jag kan dock varmt rekommendera ett besök i parken för dem som inte redan känner till den, speciellt på våren och sommaren är det fint med alla koloniträdgårdar och den fina utsikten från flera platser. 

Inlagt 2024-02-28 00:54 | Läst 351 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Härliga smådystra halvmörka bilder från igenkännbara områden
en vacker tyngd vilar över dina bilder

numer bor jag på andra sidan vattnet
tyvärr
satt på din sida och såg Systemets depå rivas
byggena började
Skagen, Göteborg ett tiotal år, nu här

åker öve bron till mina gamla vägar i Tanto
följer koloniernas växter komma ur jorden
tack för vackra resbilder
/inger
Svar från alf109 2024-03-01 05:43
Tack ska du ha Inger.
Staden är under ständig förändring. Lite tråkigt att det blir mer och mer "samma typ av människor" som bebor staden och dess omgivningar, det blir så med kvadratmeterpriser på runt 100000 och i stort sett inga hyreslägenheter för "vanligt folk".
/Affe
morgondotter 2024-03-01 17:45
där jag bor är det mest bostadsrätter
min hyresrätt bytte jag från Göteborg, men jag saknar mitt gamla söder och denna passade med nybyggt och hiss
detta är något annat, märks på kajens restauranger och okulturella utsidor
not my style
men Loopen, som jag brukade gå till förr, har helt ändrat klientel - men, jag har upplevt det från båtmackstiden och man fick ringa på klockan - hans lilla växthus med brasa på vintrarna när jag var ute med hunden, rödvinstoddy
nu är det foodtrucks på gamla båtplatser mm - kommers överallt, både roligt och nytt för mig som gärna hade varit utan den nya inneplatsen -
/inger