Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Årets utställning

Nu är det ett par veckor sedan vi i Fyra Fotografer (Krister Kleréus, Per-Erik Åström, Göran Tonström och jag) tog ned vår utställning på galleri Konsthallen i Gamla Stan.

Krister visade bilder av människor som har sin verksamhet i Gamla Stan, Per-Erik visade bilder av nyanlända i väntan på besked i en flyktingförläggning, Göran visade bilder från Auschwitz och själv visade jag nattbilder från Gamla Stan. Det kan låta som en sarlig blandning, men det fungerade faktiskt bra ihop.

Det var fjärde året vi fyra ställde ut tillsammans, de tre tidigare har vi ställt ut vid Hornstull. Mycket folk var det och ett jämt flöde alla dagar, det är självklart mer folk som passerar i Gamla Stan än i Hornstull vilket lyfte besökarantalet markant.

Många fina möten blev det också under veckan.

Här är bilderna jag visade, många har säkert redan sett dem då de flesta är publicerade tidigare. Bilderna togs med en analog Hasselbladare och långa exponeringstider under några nätter tillsammans med min dåvarande hund, Sally.

Inlagt 2019-04-07 22:44 | Läst 1852 ggr. | Permalink

"Som vanligt hög klass på dina svarvita nattbilder! Hade tyvärr inte möjlighet att åka till Sthlm den här gången, hade redan varit där två gånger den veckan, det hade varit roligt att se hela utställningen. Roligt att ni fick så mkt folk, förstå ratt gamla stan är ett bättre läge. Hppas jag kan komma nästa gång! Hälsningar/ Björn T"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Helt superba nattbilder. Du har en gråskala som är så behaglig i dina bilder.
Ha det bra
Bob
Svar från alf109 2019-04-07 23:40
Tack ska du ha Bob, lite får man nog skylla på det analoga och det större formatet. :)
/Affe
Som vanligt hög klass på dina svarvita nattbilder! Hade tyvärr inte möjlighet att åka till Sthlm den här gången, hade redan varit där två gånger den veckan, det hade varit roligt att se hela utställningen. Roligt att ni fick så mkt folk, förstå ratt gamla stan är ett bättre läge. Hppas jag kan komma nästa gång! Hälsningar/ Björn T
Svar från alf109 2019-04-08 01:47
Tack ska du ha Björn, du får dyka upp nästa år.
/Affe
Stämningsfyllt och vackert. Det kvadratiska formatet är som gjort för gatubilder på natten.
Svar från alf109 2019-04-08 16:39
Tack ska du ha, jo kvadraterna är ju "stilla" till sin natur.
/Affe
Fantastiska bilder. Är det så där öde och folktomt i Gamla Stan på nätterna? Eller fastnar inte människorna pga den långa exponeringen?
//Anders
Svar från alf109 2019-04-08 16:42
En kombination, jag plåtar ju helst efter 2 på natten, men om det passerar någon så fastnar dom inte om det inte är något med lyse förstås. På bilden av Brända tomten var det faktiskt några turister som letade efter sitt hotel som gick hela vägen till vänster under exponeringen.
/Affe
Jag har varit borta från FS flera veckor, så jag missade det helt. Synd.
Trevligt att ändå få se dem så här.
Mycket fina, som de brukar vara. Kvadrater gillas alltid. :-)
Svar från alf109 2019-04-08 23:55
Synd att du missade utställningen Olle, men det blir en ny nästa år 🙂
/Affe