Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Att komma en minut för sent

Man lever minst sagt spartanskt för närvarande, de gamla möblerna åkte ut i onsdags kvar finns en bäddmadrass och en stol att sitta på. När jag var vid färgaffären idag kom jag ca en halv minut försent och personalen var kompromisslös, någon färg blev det inte. Ibland blir jag trött på det Svenska petimetertänkandet. Om man går till en invandrarägd affär kan man ge sig på att man får handla om det finns någon i affären, även om klockan visar sig vara efter stängningsdags. Ett servicetänkande som vore väl värt att ta till sig. Nu hör det till saken att jag handlat färg och prylar i den aktuella affären för flera tusen de senaste dagarna. Hädanefter får det bli en annan affär.

Nog gnällt om detta, jag fick i alla fall en ofrivillig vilodag från målarbestyren, inget ont som inte har något gott med sig. I dag fick kameran följa med för första gången på länge, det blev väl inga bilder direkt men lite kul var det i alla fall.

Om ni missat den så ta och kolla in filmen med Cartier-Bresson som jag länkade till i min förra blogg, där sägs det mesta som är värt att avhandla när det gäller dokumentär fotografi. Färdigtänkt och färdigsnackat alltså, även om jag med flera säkert kommer att mala på även fortsättningsvis.

Ha en bra fredagskväll där ute!!

Inlagt 2013-03-15 20:27 | Läst 2007 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kommer att tänka på en gång när mina barn var små och vi åkte på semester tillsammans med min frus bror. 4 vuxna och 9 barn. mellan Sala och Västerås stannade vi vid ett matställe som precis stängt. När vi stod vid den stängda dörren kom ägaren och undrade om vi höll tillgodo med vad som bjuds. Glatt visade han oss till borden och vi fick våran mat. Det tog ändå en halvtimme. Ett glatt minne som vi alla minns med glädje än idag. Han var inte Svensk!
Sten
Svar från alf109 2013-03-15 23:40
Jag har lagt märke till ungefär samma saker vid flera tillfällen. :)
-affe
Gott om plats på väggarna för dina bilder :-) En skönare sovplats bara, sen behövs inte mycket mer. Tycker motljusbilden var helt okej!
/Matti
Svar från alf109 2013-03-15 23:41
Jo kanske skulle man smälla upp bilder i stället? ;)
-affe
Radikal förändringar. Intressanta analyser. Strålande dokumentär fotografi av dig.
Jörgen
Svar från alf109 2013-03-15 23:41
Tack ska du ha Jörgen.
-affe
Vet du jag älskar sovsäck så mycket så jag brukar lägga täcket så jag åtminstone får en känsla av att det är en säck sedan försöker jag drömma om tältet och den där stenen jag brukar ha under ryggen........
Gillar alla dokumentära bilder som visar samtiden för framtiden.
Ha det så bra du kan efter det du inte fick färg
Gun-Inger
Svar från alf109 2013-03-15 23:43
Man får göra så gott man kan. ;)
Tack ska du ha Gun-Inger.
-affe
Håller med dig ang det svenska petimetertänkandet, Alf. Men fin bild du fick från din spartanska längehet iaf ;) Gillar den, trodde först den var tagen sent på natten, men såg sen att det var just utanför.
Svar från alf109 2013-03-16 13:24
Tack ska du ha Johan, i dag hittade jag en ny färgaffär med suverän service och kunnande så nu finns råvarorna så nu återstår bara hårt arbete. :)
-affe