Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Brytningstid?

Nu har grannarna kört igång dagens pass med slagborrmaskinen, förmodligen borrar man bort tapeterna nuförtiden? Alternativet är att kåken är så underminerad vid det här laget att den kan rasa ihop vilken sekund som helst.

Ett annat fenomen i tiden är detta med att mobilen alltid går före allt annat, Jimmy Fredriksson skrev en bra krönika om detta i Expressen. Förstår inte folk att det ibland är direkt oförskämt att välja bort sitt sällskap eller annan personlig kommunikation till förmån för sin telefon? Som dessa föräldrar som konstant ignorerar sina barn med näsan nedkörd i en smartphone, de skulle fan förlora vårdnaden.

Annars är det väl åt pepparn med det mesta, ett Ryssland på ruinens brant som mullrar och beter sig allt aggressivare, ett IS som slaktar folk i guds namn och hämtar förstärkningar från ”de segregerade förorterna” runt om i västvärlden osv.

Det skakar ordentligt i grundvalarna nu, en ny ordning är nog av nöden tvungen. Vi får hoppas att det blir de liberala krafterna som vinner, men från den flanken sitter man vad det verkar också fast i all sköns tankegods som gör nödvändiga förändringar svåra.

Det blir spännande att se hur Grekland kommer att utvecklas nu efter valet, EMU darrar betänkligt; det finns uppenbar risk för en dominoeffekt. Som sagt, det händer en hel del, hoppas att det också kommer att dyka upp någon ljusning i vad som förefaller vara ett kompakt mörker.

För övrigt är allt toppen!

Inlagt 2015-01-26 13:30 | Läst 2203 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Haha,kul att du har humor i all bedrövelse.Fast du har ju rätt i mycket du säger.Att folk alltmer väljer bort fysisk umgänge till förmån för en dator eller smartphone är ju en konstig vana som är ett fall för psykologin.och krig o elände verkar vara en ständig fråga i världen.byter bara skepnad ibland./Anders
Svar från alf109 2015-01-26 14:17
Tack ska du ha Anders.
Man får inte ge upp. ;)
-affe
Lugn Affe snart är dom klara och säljer sin fina nyrenoverade våning, sen tar det väl ändå några veckor innan nästa familj med andra önskemål laddar borrmaskin och cementblandare..
.
Vi får se hur det går i Grekland. Intressant att så många inom EU verkar så skraja.
Tydligen finns det tendenser i Spanien att följa efter. Märkligt det där med dagens demokrati. Jag tycker nog att det börjar kännas, att demokratin fortfarande är det riktiga, bara det fungerar så att de mäktigaste i EU och andra länder har mer eller mindre rätten att att ingripa med lobbyism varningar media om resultatet känns obekvämt.
Bengt
Svar från alf109 2015-01-26 14:38
Jo cementblandarna går varma. ;)
Det skakar välbehövlig i EU och EMU.
Det skulle nog behövas någon form av demokratirevolution på flera håll nu.
-affe
När jag är på lekplatser eller lekrum med mina barn så leker de flesta föräldrar med sina barn istället för att kliva åt sidan, sätta sig med sin smartphone och låta barnen leka med varandra. Det tycker jag är konstigt.
Annars tycker jag det var en bra krönika.
Svar från alf109 2015-01-26 15:28
Jo de flesta föräldrar ägnar säkert tid till deras barn.
-affe
Håller med dig i det mesta! :) Å slagborr aktar jag mig för att använda,
det kan höras ända in till sta'n! ;)
Vad gäller Grekland, varför inte använda en skuldsanering även här!
De man gör och har gjort tidigare, de e å knipa åt småfolket!
De e dom man vågar att hoppa på!
De stora, och de som varit med på den här festen,
och även lånat ut pengar, dom klarar sig alltid!
Men nu kan det bli litet knepigare, intressant det här...
/B
Svar från alf109 2015-01-26 16:07
Det blir spännande att se hur man kommer att hantera Grekland,,,, och Spanien och Portugal och Italien.....
-affe
Håller helt med dig Affe, själv har jag en granne ovanför som verkar ha en snickeriverkstad och han jobbar även på lördagar och söndagar.....
Ha det gott//Rolf
Svar från alf109 2015-01-26 16:08
Många hobbysnickare är det nu för tiden. ;)
-affe
Är det så kallt att du måste ha isolering utanpå kängorna :)
Du är inte säker på att dom borrar för att armera istället för att hacka tapet?
Mobil och allt vad heter, jag kanske är unik idag, jag äger igen mobil! ( har helt enkelt inget behov )
Endast hemnummer, vill dom en kopp eller en klar får dom komma förbi!

Kenneth
Svar från alf109 2015-01-26 20:27
Här är det så kallt att det till och med behövs benvärmare på träd och stolpar. ;)
Snart behövs nog extra armering i vilket fall som helst. :)
-affe
Vi får hoppas på den där ljusningen! Tyvärr är det väl så att många väljer att fly bedrövligheterna och gå in i sin lilla cyberrymd. Det som gör mig mest orolig är att hoppet om något annat verkar finnas långt borta i dagens samhälle och utan hopp och drömmar om en bättre värld är det inte mycket mer att göra än att sticka huvudet i sanden. Ett av problemen är kanske också att vi i dagens medievärld får ta del av så mycket katastrofalt både vad gäller krig, ekonomi och miljö att det känns hopplöst att kunna lösa problemen. Jag hade ett samtal med min mormor för ganska många år sedan, hon föddes i slutet av 1800-talet och dog några dagar före sin 100-årsdag och hann uppleva mycket i sitt liv. Frågan jag ställde till henne handlade om mellankrigstiden och andra världskriget och den oro som fanns i världen då. Min undran var hur man klarade av att hantera det! Vi visste inget, svarade hon, så det var inga problem. Det var före den totala explosionen av medier som når oss dygnet runt. Läget i Grekland liknar i mycket den politiska och ekonomiska situationen som rådde under mellankrigstiden där polariseringen i politiken var en del. Vänstern och de högerradikala grupperna plockade många poäng. Nu tror jag inte på en historia i repris och något glädjande var att Gyllene gryning inte flyttade fram sina positioner. Ha en fin kväll och natt! Yvonne
Svar från alf109 2015-01-26 20:31
Jo säkert ligger en del i att vi hela tiden matas med allt elände som sker.
Tur att inte fascisterna gick fram i Grekland tycker jag också.
Jag tror till och med att det kan vara nyttigt att något medlemsland med svag ekonomi verkligen sätter fingret på problemen med den gemensamma valutan och penningpolitiken inom EMU.
-affe
Man söker efter något, men vet inte vad .Frihet är ett gammalt ord för förändring Ungdomar vill ändra på världen det har vi alltid gjort Men sällan vet man svaret. Det är som att skruva av locket på en maskburk, alla krälar åt var sitt håll.
Rolig bild idag mer sådant/bert
Svar från alf109 2015-01-27 09:14
Tack ska du ha Bert.
Jag tror att det är ett större underskott på reell demokrati idag i och med dessa stora ekonomiska block och marknadens tyranni, ingen verkar vare sig kunna eller vilja ändra i systemen.
-affe