Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Fin morgon, friidrott och Stieg Larsson

Det var en fantastisk morgon, vi knallade ut på Långholmen och njöt en stund jag och Sally. När vi kom hem fick jag kyla ned henne lite med duschen så nu ligger hon och slappar.

Förutom de ständiga mikrokonflikterna i bloggar och forumtrådar har det inte hänt så mycket. Bolt tog hem guldet även på 200 meter, skön snubbe. Dom unga svenska stavhoppartjejerna imponerar både med sina personligheter och sina prestationer.

Såg lite av damernas gångtävling, en sport jag inte blir riktigt klok på? Några av mina gamla polare är gamla friidrottare så jag antar att de sitter naglade framför TV-apparaterna på nätterna, friidrott är suveräna evenemang just för att det hela tiden händer något.

Cirkus Stieg Larsson drar på turné, att göra stålar på någon annans framgångsrika författarskap?! Jag tycker att det är osmakligt, alla inblandade framstår som första klassens krämare i mina ögon. Kan man inte låta Stieg Larsson vila i frid?

Inlagt 2015-08-28 11:35 | Läst 1598 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Var det inte någon som kallade det som sker för gravplundring? Osmakligt är väl det minsta man kan säga om det hela, men det är väl ett uttryck för den tid vi lever i. Tidsmarkör. Friidrott gör sig verkligen bra på TV och än så länge gläder jag mig mest åt Angelika Bengtsson fina fjärdeplats i stavhopp. Helt klart har hon tagit ett stort steg mot den absoluta toppen. Kul. Bolt är helt unik och det finns inte många med hans talang och fysiska förutsättningar.

Fin "blyertsteckning" på Sally.
Svar från alf109 2015-08-28 23:20
Som sagt, gravplundring. :)
-affe
Vad gäller Stieg Larsson, jag tycker pengarna redan nu borde räcka och bli över för de inblandade
utan att behöva plundra graven!
Vad gäller bloggar, Affe!
Jag tänker på författaren Henrik Tikkanen! Han skrev vid ett tillfälle;
"Små själar ger sig gärna på stora själar, för dom vet att stora själar inte ger sig på de små!" ;)

Å vi får ta en fika på Hörnet snart och stämma av leget!
Ha det bra!
/Bengan!
Svar från alf109 2015-08-28 23:22
Tack ska du ha Bengan.
Jo Stieg Larsson historien är smaklöst obegriplig, och just författaren som låter sig köpas till detta spektakel?
-affe
Milenniumfortsättningen är väl OK i den Kalle-Anka värld som regerar.

Jag tänker på Charlie Christensen som skapade Arne Anka varefter Disneykoncernen satte in tungt artilleri för att få kål på Arne A och helst Christensen också. Fast dom själva producerat Disneys figur i ett halvt sekel utan att Disney själv funnits med på något sätt.

Ingen tänker på Lisbeth Salander. En person som finns på riktigt och får se sitt namn användas i en miljardindustri.

----

Ömsint foto på Sally.
Svar från alf109 2015-08-28 23:24
Jo man kramar ju ur de kronor man kan tydligen, på lite olika sätt.
Att det finns en Lisbeth Sallader i verkligheten var nog mer ett olycksfall i arbetet, det är nog svårt att hitta något namn som ingen är bärare av.
-affe
Fin bild av Sally!! :-)

I övrigt önskar jag att jag ahde tid att kolla på friidrotten. Eftersom jag är gammal hoppare själv så grämer det mig att jag missade trestegsfinalen. Men, men - man kan inte få allt här i livet.

Må gott // Tommy
Svar från alf109 2015-08-28 23:25
Du får spela in Tommy.
-affe
fin bild på Sally, som en blyerts täckning.trevlig helg/Ronny
Svar från alf109 2015-08-29 01:06
Tack ska du ha Ronny.
-affe
Beträffande Stieg Larsson och det senaste boksläppet kan jag bara hålla med. Hur kan man uttala sej som David Lagercrantz gjort i press de senaste dagarna ! Jag önskar på något sätt att den ska floppa....
Oerhört fin bild av Sally, det var ju den jag fastnade för i inlägget (ingen sportentusiast som du kanske förstår).
Hälsningar Lena
Svar från alf109 2015-08-28 23:26
Jo jag har sett några intervjuer, otroligt lismande och undvikande, som en fullblodspolitiker. :)
-affe
Fin bild från din morgonpromenad, Alf.
Svar från alf109 2015-08-28 23:27
Tack ska du ha Johan.
-affe
Läser både med glädje och instämmande Alf. Och utmärkt fin bild på Sally.
Har fö varit i dina kvarter idag, hade ett besök på Rejmers Gatai eftermiddag/ Björn T
Svar från alf109 2015-08-28 23:27
Tack ska du ha Björn, det är fint på Reimers. :)
-affe
Underbar bild på Sally. Även gatufotobilden (det är ju en vattengata av något slag) är väldigt fin - du ser att det går att fota i färg ;-)

Nä'r det gäller Stieg Larsson är jag lite kluven - dels så dissar jag krämeriet, för det är det, men å andra sidan får väl vem som helst skriva en bok med vilka huvudpersoner som helst?

Följer också friidrotten. Hörde idag om den svenska längdhoppstjejen, som i sitt första mästerskap satte personligt och var med i finalen. Det är takter!

Ha det//GöranR
Svar från alf109 2015-08-28 23:29
Jag tycker kanske att det är hela marknadsföringsapparaten, som hållit god fart länge nu, som är det stora problemet. Och sedan kan jag ha mina synpunkter på att en (om han nu är det) begåvad författare kan sälja sig till ett sådant spektakel. Vore väl i så fall bättre om han försökte skapa något på egna meriter.
-affe