Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Gamla Stan

I går blev det en promenad till Gamla Stan, turister drog runt som stora sjok med sina reseledare. Jag har aldrig hajat detta med sällskapsresor riktigt, om jag skulle besöka en ny stad skulle jag skaffa en karta och vara lite påläst för att sedan utforska på egen hand. Kanske söka kontakt med någon som faktiskt lever där för att komma bort lite från turistattraktionerna. Men vi är olika, en del är flockdjur och andra ensamvargar, huvudsaken att man trivs. Samma är det med fotografi, en del plåtar på det ena viset andra på andra sätt, huvudsaken är att man trivs.

Inlagt 2014-05-30 18:33 | Läst 1887 ggr. | Permalink

"Instämmer till fullo!"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Instämmer till fullo!
Hej,
Skön bild. Tankarna går till Zone systemet.
Ha en fin fotonatt
Bob
Kan bara hålla med.
Såg dig vid mynttorget, men var på väg till ett möte med mina döttrar.
Har man tid på sig så är det ju, givetvis lite beroende på var man är, bättre att ta sig runt själv. I en del av dessa turistgruppsfall är det väl så att de har ganska begränsat med tid på sig och då ska de se det "viktigaste" eller "alla måsten". Då blir det ju effektivt att köra en sån där gruppvariant där någon mer eller mindre påläst reseledaare eller guide visar runt och säger några ord.

Men bäst är det att ha gott om tid på sig, såväl som turist och som fotograf. Då kan man spatsera/smyga/flanera runt i lugn och ro utan stress och press.
Tack ska ni ha för era kommentarer.
-affe