Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Gråväder

Gråväder är dagens melodi, tydligen. Det har inte varit mycket till vinter här i Stockholm i år, snarare någon sorts höst, åtminstone känns det så. När sommaren inte heller var något som går till historien känns det som om det varit höst ganska länge nu.

Men vädret kan man inte göra så mycket åt, åtminstone inte för egen del, så det är inte stor idé att klaga. Däremot kan man undra, och oroas över vart det tar vägen med klimatförändringar och dess konsekvenser.

Framkallade en rulle i går i alla fall och upptäckte att jag i stort sett inte plåtat sedan i slutet av November, får skylla på vädret. En annan orsak är att hunden börjar bli så gammal att hon inte orkar med så långa promenader lägre, Tanto, Långholmen och Reimersholme som är dit vi tar oss för det mesta numera känns ganska färdigplåtade för min del.

Någon säger att jag kunde sticka ut själv och det kunde jag givetvis göra. Men för mig är promenaderna på stan intimt förknippade med mina hundar och deras sällskap, att gå själv roar mig inte så värst. Dessutom lämnar man inte sin livskamrat och bästa kompis efter sig bara för att de blivit gamla och inte orkar hänga med längre.

Inlagt 2015-02-24 14:47 | Läst 1381 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fint att tänka på den gamla hunden... förstår dig precis då jag inte heller kan tänka mig att gå ut på en promenad utan mina fyrbenta vänner. Kanske kan bjuda vovven på en åktur istället så du kommer ut med kameran?
Svar från alf109 2015-02-24 19:45
Jo vi brukar ju vara ute och knalla tillsammans.
-affe
Ursäkta en enkel fråga. Jag förstår att ni älskar era hundar,men att inte kunna tänka sig en promenad utan hunden verkar väl lite att ta i. Ska ni sitta inne då när hunden dör??? Det känns ju nästan som om hunden blir både en black om foten och en kärlek. Är det meningen attdet ska vara så?
Svar från alf109 2015-02-24 19:49
För egen del handlar det inte om att jag inte kan gå ifrån hunden, vilket du känner till. Men mer att jag tycker att det är ganska trist att knalla runt på stan själv, sedan om jag skulle knalla runt 3-4 timmar om dagen och samtidigt lämna henne ensam är inget allternativ för mig.
-affe
Ps. när det gäller black om foten så är det ungefär som med barn, både berikande och begränsande.
SiU 2015-02-25 16:29
Ja, det är väl lite överdrivet att säga att man inte kan gå ut utan hunden så det är väl inte riktigt så bokstavligen... men när man har dom vill man självklart ha med dom så mycket som möjligt och inte lämna dom ensamma hemma och gå ut utan hund, det är så jag menar.