Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Månsken över Liljeholmen

I väntan på att den nyss framkallade filmen skall torka så kan man ju fuska lite i koloristsvängen. Vissa bilder behöver färg för att komma till sin rätt, det tycker även en inbiten svartvit fotograf som mig.

När vi gick där på Reimersholme en kväll i våras hunden och jag såg jag hur månen svävade över liljeholmen, himlen och trädet mot industrierna i bakgrunden utgjorde ett fint motiv tycker jag. Många av oss tar den här sortens bilder och många rynkar lite på näsan åt dem, att bara föreviga det vackra räcker inte tycker man.

Men till skillnad från det mörka gestaltandet visar en sådan här bild rakt upp och ned på något vi ofta glömmer mellan skräckrapporteringen på nyheterna, politiska meningsskiljaktigheter och annat ”viktigt”:

Det fantastiska som faktiskt hela tiden finns runt omkring oss. Utan allt detta skulle livet vara både meningslöst och outhärdligt tror jag.

Bilden: inget speciellt skruvande den här gången, däremot har jag gett månskäran lite form då månen annars bara är en vit fläck i bilden.

Inlagt 2014-10-27 13:49 | Läst 1833 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Snyggt Affe. Jag håller med dig Det finns snart ingen plats för det vackra.
Det rynkas på näsan som sagt.
Bengt
Svar från alf109 2014-10-27 14:12
Tack ska du ha Bengt.
Lite samma inom musiken ganska ofta, det måste vara lite knepigt för att accepteras av kultursnobbarna. :)
-affe
bassa 2014-10-27 14:46
Håller med dig där också. Visst finns det utslätad lättillgänglig musik, och bilder som försöker vinna poänger
genom mycket Photoshop. och när det gäller musiken, enkla riff slingor, som bankas in i huvudet på lyssnaren.
Men det enkla kan också vare det svåra. Om man lyssnar på Miles så var det inte genom den krångligaste vägen han blev mästerlig och tilltalade oss. Snarare tvärt om, det sköra berättandet..Jag tror , har man förmågan att ta en så kallad "naiv" bild men gör det med övertygelse så kan det bli bra. Det samma gäller musiken. Ta till exempel de gamla blues gubbarna som på sina gitarrer missade takter ibland och hade inte alltid välstämda gitarrer . Men man kan få gåshud ändå, genom det primitiva enkla. . Äktheten går in i hjärtat. Ha det bra Affe.
/ Bengt
Sannerligen vacker och koloristisk härligt ljus vårkväll, snart nog är vi där igen.
Må så gott
/Hans-Åke
Svar från alf109 2014-10-27 17:51
Tack ska du ha Hans-Åke.
Det var ett fantastiskt ljus den kvällen.
-affe
Fin kombination av månsken och återsken från staden i den här bilden.
Svar från alf109 2014-10-27 21:41
Tack ska du ha Torbjörn.
-affe
Att naturen omkring oss har en läkande kraft är allmänt känt och nog behövs den för att ge oss en paus från mycket av världens vansinne! Kul att se en bild i färg från dig! Snyggt i vanlig ordning! Själv rynkar jag inte på näsan åt sådana här bilder, tillhör ju inte kultureliten heller. Att förmedla sådant som berör en kan i mina ögon inte vara fel! Ha en fin dag! Yvonne
Svar från alf109 2014-10-29 19:32
Tack ska du ha Yvonne.
-affe