Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Denna gång hade mannen fel!

Otaliga är de projekt jag satt igång genom åren. Desto färre har jag verkligen genomfört... Sticka tröjor, t ex... Har ett otal halvfärdiga alster liggande i mina lådor, har inte kommit mig för att slänga dessa men såklart borde jag det. Broderier, tänk att jag verkligen trott att jag någon gång skulle brodera klart en tavla, urtråkigt!! Akvarellmålning har jag haft ett anfall av, för många år sedan. Fick faktiskt klart några tavlor, men de liknade ju ingenting! Men ett projekt jag faktiskt fick klart var döttrarnas tittskåp, som pysslades ihop under min mammaledighet! Min pyssliga period är nu passerad sedan länge!

 Därför är det väl inte så förvånande att mannen inte blev så överväldigad när jag våren -08 sa att jag funderade på att skaffa en systemkamera! Är närapå född i en fotoaffär och har "alltid" fotograferat, pappa är fotograf och jag minns att jag lekte med en av hans avlagda gamla kameror när jag var 4-5 år, och sedan fick jag förstås riktiga, med film i. Fotade mest i dokumentärt syfte, men nu var jag sugen på att gå ett steg längre. Så när det damp ner ett reklamblad från Elgiganten, där man hade en Nikon D40 för 3690:- så slog jag till! En härlig känsla att packa upp den, montera på objektivet, känna och klämma... Den jobbiga väntan på att batteriet skulle ladda klart! Som extra grädde på moset måste jag ju nämna att när nästa veckas reklamblad från Elgiganten kom, visade det sig att man sänkt denna kameran till tredagarspris: 2990 :-! Och eftersom de har prisgaranti var det bara att köra dit, visa kvittot och få 700:- i handen! : ))

Japp, mannen misstänkte förstås att detta skulle bli ännu ett avbrutet projekt. Men han har faktiskt motvilligt fått erkänna att han hade fel! Känner efter 1½ år som systemkameraägare att jag aldrig kommer att tröttna, och det bästa är, aldrig heller kommer att bli fullärd!


Skribenten i sitt esse, fotad av äldsta dottern! : )

Inlagt 2009-07-22 22:15 | Läst 1949 ggr. | Permalink
Visst är det underbart då "dom" har fel ;))))))
Kram C
Svar från Ullis A 2009-07-22 22:23
Jepp, och i detta fallet känns det extra bra! Gissa förresten vad han nyss sa om detta nystartade bloggandet... ; )))
Kram!
Vad härligt det är att hamna rätt... till slut.. ;-)
Svar från Ullis A 2009-07-22 22:41
Fotandet har väl alltid varit min grej genom åren, men det riktiga lyftet kom ju nu med systemaren! Japp, jag är verkligen helt rätt! : )
Haha, klockrent! Jag är också en sådan person med 2000 saker i luften hela tiden, men vissa av mina idéer är så pass dåliga att jag fort tröttnar och raserar dem. Men fotografin har hållet i sig och kommer att fortsätta att göra det. För tillfället har jag inte så mycket på gång; bara en blogg, en arkeologisk nyhetsportal (www.fokusark.se), en masterutbildning i arkeologi, en hund m.m. ;-)

Jag får nästan ångest snarare än lycka när batteriet för första gången laddas upp, det finns ju så mycket nytt att lära och så liten tid att lära sig på :-)

Fortsätt skicka roliga och klockrena inlägg, vättja!
Svar från Ullis A 2009-07-22 23:20
Hihi, antar att du inte har några fritidsproblem, direkt... snarare kanske prioriteringsproblem, detta eviga prioriterande man ständigt håller på med. Kan bli ett nytt inlägg här, känner jag! : )
Tack för härlig och sporrande kommentar! : )
He he, ja tur han har fel denna gången. Visst är det ett intresse som man känner aldig kommer att ta slut. Även om det är mindre och mer lust så finns den där alltid. Och ibland "blommar" man ut riktigt he he.
Också skönt med ett intresse man kan kombinera med så många andra saker. Vara i naturen, sportevenemang, musik med mera med mera.
Kram Camilla
Svar från Ullis A 2009-07-23 11:13
Du, jag tänkte på det bara häromdagen, hur perfekt detta är att kombinera med andra intressen. Mannen är dykare och ibland åker vi båda iväg, han dyker och jag fotar och så ses vi till fikat, perfekt! : )
Kram Ulrika
Ulrika! Härligt! En "spretig" blogg o bilder!!
Det finns faktiskt ett namn på såna som oss. Min fru vet, hon har varit på föreläsning. Vi är EPISODISKA! Visst låter det fint!?
Goddag, jag heter Anders o är EPISODISK brukar jag säga..
Även min äkta hälft suckade en liten aning då jag för en tid sedan skaffade min kamera...o lite till när jag köpte macroobjektivet.Sen skriker hon lite när jag inte är kontaktbar framför datorn plockandes med bilder. Men hon gillar mig ändå..hoppas jag...tror jag..
Jag gillar min fru i alla fall.
När mina söner var små fick jag för mig att skaffa ett akvarium, skoj för mina små pojkar..
Efter ett år hade jag tjugoen akvarium. Nu har jag inga alls..men en fin kamera!
Magnifika Tittskåp!!
Fortsätt fota!
Fortsätt blogga!
Hälsa maken!
Allt Gott!
Anders Mjölnare
Svar från Ullis A 2009-07-23 11:17
HAHAhahaa gu´så rolig kommentar! Jo, även mannen suckar en del när jag sitter hemma och stirrar in i skärmen... får väl sätta äggklockan på mig också, som vi gör på tjejerna! Men jag tror vi har ett ömsesidigt gillande också!
TJUGOEN akvarium, HUR fick ni plats? Och tid att sköta alla? Undrar om det finns en diagnos på sådant här, haha...
Tackar för härlig kommentar, jag ska hälsa honom! : )
//Episodiska Ulrika
Episodiska Ulrika!
Lessen men detta är kroniskt! Sjukdomstillståndet bemöts bäst av omgivning med tålamod, tålamod, tålamod. O själv är det bara att vara galen o löpa linan ut!
21 akvarium..tja, man bygger om ett rum. Lättare är det inte! Hmm..liten fotostudio kanske..
Allt Gott! Mjölnarn
Svar från Ullis A 2009-07-23 14:42
Ajdå, låter allvarligt! : )
MYCKET hellre fotostudio än akvarierum, helt klart! : )
//Ulrika
VA!!! Kör du med NIKON???? O jag som tyckte du var en trevlig människa!! ;))))))

Mvh Magnus (kör med Canon ja) :)
Svar från Ullis A 2009-07-23 20:07
ONEJ, kör du med CANON, iiischh och tvi!
Jaja, alla har vi väl någon liten skavank, du är rätt så trevlig ändå! ; )))
Men vafaan.. ;)
Svar från Ullis A 2009-07-23 22:22
Tur att jag är en tolerant person som har överseende med små fel och brister... ; )
Ha ha... låter lite som mig.
Syprojekt, samla på stenar för att inreda med,
eller vinkorkar. Men nä, de blev aldrig någe av
med de...
Så var det en vän som fick mig till att vilja fota, inte bara semesterbilder, o bilder på barnen, utan allt annat, började med en kompakt, men lessnade efter ett halvår... ville ha en riktig!!! Mmm... vet känslan som Du beskriver när man packar upp kameran! Å vad kul det var.
Äntligen har jag oxå hittat en hobby jag ALDRIG kommer att ledsna på!!!
Och Du, tack för bilden på Dig!
Har funderat på vad kroken under stativet var till för HA HA....
Men nu vet jag!!!
Fina tittskåp, och kul skrivet!!!

Kram Tina
Svar från Ullis A 2009-07-24 17:30
JAaa det glömde jag ju få med i bloggtexten - har en låda med stenar, snäckor och drivved också! Hade en pysselperiod när jag gjorde värmeljushållare av lerfat med minsta sortens lerkruka fastlimmad för värmeljuset, och så limmade man med limpistol stenar och snäckor runt. Var faktiskt jättefint, då, för 10 år sedan... : )
Krokens funktion lärde jag mig av försäljaren när jag köpte stativet, hade ingen aning tidigare!
Tack medsyster, för härlig kommentar! : )
Kram Ulrika