Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Fotoklubb efterlyses!


Det är ju märkligt att det inte finns en ordentlig fotoklubb i Halmstad! Eller finns det?? Jag har inte lyckats hitta någon i alla fall, men har jag fel så rätta mig gärna! Det hade verkligen varit ett lyft, både inspirations- och utvecklingsmässigt. För hur mycket jag än behöver mina ensamma fotorundor, som fungerar som ren terapi och nervarvning, så hade det varit jätteroligt att hänga med ett gäng fotografer ut också. Det ena utesluter ju liksom inte det andra... :)

Eller ännu hellre, som jag och grannen pratade om häromdagen, ett gäng enbart tjejer som träffas med våra kameror, fotar, fikar och snackar skit.. Och varför bara tjejer? Jo, då tror vi att vi kommer ifrån det där tekniska snacket, allt meck med inställningar hit och dit, tävlandet och jämförandet, utan bara kan koppla av och fota på känsla! Visst vill jag ha koll på tekniken, lära mig mer och bli bättre, men det finns ju andra vägar att gå för att komma dithän.. Och visst skulle våra män/sambos få hänga med, men bara för att förbereda grillarna... :) Det finns ju fördelar med att bara vara ett kompisgäng också. Inget meck med styrelse, medlemsavgifter och stadgar mm...

Ja, jag tror minsann jag ska efterlysa ett tjejfotogäng!
HÄRMED EFTERLYSES FOTOSUGNA TJEJER I SÖDRA HALLAND!
HÖR AV ER!

Bente vad tror du, kan detta funka?! :)


In action på tjejfotorunda... eller mamma-dotterfotorunda! Fotad av äldsta dottern.

Inlagt 2010-03-18 21:40 | Läst 1593 ggr. | Permalink
Låter jättekul. Synd jag bara bor lite längre söderut. Men klart om man gör en liten utflykt kan ni köra neråt en bit och jag uppåt en bit. Så himla många mil blir det inte. En härlig vårfotodag kanske. Kullen kanske eller Hovs hallar. Ligger väl på mitten ungefär. Lite engångsgrillar och korv, termos med kaffe osv. Låter det inte smarrigt och trevligt :-)

Kram
Svar från Ullis A 2010-03-18 22:26
Bra Camilla, nu är vi åtminstone två! Kullen och Hovs hallar ligger absolut inom min körsträcka. Detta måste vi ju bara få till, låter hur smarrigt och trevligt som helst! :)
Kram
Flytta till Åmål...hihi... :-)

Förstår dig, fotosnacket gör ju att man lär sig massor, alltid är det nåt man snappar upp och lär sig!
Ha en go helg!
/Kram
Svar från Ullis A 2010-03-18 22:27
Nej men ni kan väl flytta hit och dra igång något, jag har ont om tid och energi just nu... Försöker såhär istället! Och det finns helt klart mycket att lära, vore ju hur kul som helst!
En go helg till dig med och kram!
Alltså lite småsur blir jag. Jag förstår så väl din önskan om en fotoklubb bara för tjejer. Men jag då, jag som inte heller vill snacka teknik, inte vill diskutera sport, whiskey eller bilar, och dessutom både törs visa och prata om känslor, vad ska jag göra? Söka efter en fotoklubb med bara homosexuella män? Hur lätt tror du att det är att hitta en sådan? Men fördomar, det har jag inte, och det var du som började ;)
Svar från Ullis A 2010-03-18 22:29
HAhahaha visst generaliserar jag ju här! Har verkligen inga fördomar jag heller. ;)
För din skull får vi ju helt klart göra ett undantag från regeln, välkommen! :)
Kanske enda sättet att få med ett antal tjejer, att reservera medlemskapet för tjejer. Det är ju annars svårt att få med tjejer i sådana där gemenskapsaktiviteter. Jag var i många år med i en förening för grafiska formgivare. Visst fanns det några stycken tjejer med där, men inte många. Och de som var med var dessutom rätt passiva. Men om det berodde på att killarna dominerade för mycket och körde för mycket killsnack, det vet jag inte. Det är ju annars något man ofta hör. Ibland har jag en känsla av att det helt enkelt beror på att tjejer liksom väljer att ligga lågt när det är killar med i gänget. Ett gammalt inrotat mönster.
Svar från Ullis A 2010-03-21 12:26
Tyvärr är det kanske ofta så som du skriver, att tjejer väljer att ligga lågt. Har ju gjorts forskningar att killar mer eller mindre fostras redan på dagis att ta mera plats, och sedan fortsätter det... Genusforskning är så intressant, liksom beteendevetenskap! Skulle gärna studera det någon gång, om dygnet hade fler timmar!

"Killsnack" gör mig så trött, likaså verkar det som att många killar är med i tävlingen "Flest och värst tekniska prylar vinner". Visst är det kul med nya objektiv och annat, men inte måste man hålla på och jämföra sig...
Tack, vad skönt att bli förstådd. Synd bara att det är så långt mellan Halmstad och Stockholm.
Svar från Ullis A 2010-03-21 12:27
Inte svårt alls att förstå ditt dilemma... :)
Mycket bra, kunde inte skrivit det bättre själv, jag och pennan är inte kompisar-:)Tror asolut att det skulle funka, hoppas att fler hör av sig. Vid fint väder drar vi iväg ut i naturen, vid dåligt väder fotar vi inne. Hoppas fler nappar
Svar från Ullis A 2010-03-21 12:29
Hoppas jag med men tyvärr verkar det ju inte så. Vad mer kan man göra? Kontakta de studieförbund som kör fotoutbildningar? Men det ska ju inte vara alltför färska nybörjare med i ett sådant här gäng heller. Starta en Facebookgrupp kanske?! Vi får väl klura vidare!
Om killars tekniksnack: Vi skulle köpa en födelsedagspresent till en liten knatte på tre för ett år sedan. Vi tänkte på en leksaksbuss, men för säkerhets skull frågade vi pappan först. Hans svar: "C'mon, he is a boy!" Så det blev en buss. Han hade totalt fått tre stycken bussar i present, och lekte med dem hela dagen. :-)

Om du och andra tjejer ska sitta i ett fotografgäng med killar och inte vill höra för mycket objektiv- och kamerasnack får ni lov att själva leda in samtalet på annat, och se till att lägga lite kraft i det. Killar har också andra intressen, men teknikintresset är äkta och djupt rotat. Var det inte så, så skulle vi inte ha några kameror. Klaga inte, kläm näven i bordet i stället och säg: "Nu grabbar ska vi snacka bilder!" Du får dem med dig, jag lovar!
Svar från Ullis A 2010-03-21 20:34
Haha, och mina tjejer har haft ett antal "Bratz" och "My little pony" när det begav sig, och önskade ändå sig flera..

Ja, faktum är att jag är IT-ombud på jobbet och rätt så tekniskt intresserad. Men att snacka bilder är ju såå mycket roligare! :)