Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Så typiskt!


När jag var på stranden igår kväll och INTE hade mitt tele med, så dök de upp. Tror här är åtminstone 22 st små dunbollar på bilden, och detta är den bästa jag fick. Ville inte gå närmare och skrämma dem.

Det ser ju ut som ett trevligt "kollektiv" detta, tre föräldrapar som delar på hela skocken ungar? Nej, jag är verkligen ingen fågelskådare, har varken koll på art eller hur de lever. Den som vet får gärna berätta! :)

Inlagt 2010-05-12 21:41 | Läst 888 ggr. | Permalink
Hej det är Ejdrar som du fotograferat, och det är inte ovanligt att dom tar hand om andrasEjder ungar, Åda kallas honan och hanen kallas Guding
MVH Håkan
Svar från Ullis A 2010-05-12 21:57
Visste väl att någon fågelexpert skulle läsa detta! :)
Det såg ju verkligen idylliskt ut när de simmade omkring i en enda skock! Tack så väldigt mycket Håkan för informationen. Får ta med telet nästa gång!
Hälsn. Ulrika
Du bor i en idyll, vet du om det?
Så vackert du verkar ha det runt dig....!
/Kram
Svar från Ullis A 2010-05-13 14:09
TACK snälla Maria, jag är fullt medveten om det! Tänker på det varje gång jag kör ner till stranden, hur lyckligt lottad jag är som får bo såhär nära det underbara havet!
Sa jag att mitt "påstående" till examensuppgiften du vet, var "Nära havet vill jag bo"... Skulle aldrig kunna bo inåt landet, tror jag!
Kram!
Vet precis hur det är att vara utan rätt grejer. Förra fredagen åkte jag hem från stan just i skymningen. Hela vägen hem såg jag det vackra ljusen, men när jag kom hem och plockade fram kameran var ljuset borta.
Svar från Ullis A 2010-05-13 14:12
Men så är det ju ofta! Ska bara hem och hämta kameran, men så försvinner det vackra ljuset... Eller som häromkvällen när jag var hos en vän i ett ärende, har kommit halvvägs hem och på ett öppet fält står ett rådjurskid i motljus, urgulligt! Hem och hämta kameran och tillbaks igen hade tagit åtm 15-20 minuter, var ju inte att tänka på! Kanske man borde släpa på stora kameraväskan jämt?
Så ejdrarna har kläckt nu! Ja, det är för gulligt att se de stora ejderfamiljerna.
Svar från Ullis A 2010-05-13 14:13
Ja det var jättegulligt att se! Ska åka ner i helgen igen med långa telet, hoppas de är kvar. :)
Så e det ju typ jämt! Att när tillfälle dyker upp så har man aldrig rätt objektiv med sig ;)
Har flera händelser att räkna upp själv, som jag inte kommit över ännu :)
Svar från Ullis A 2010-05-13 14:14
Haha, ja detta var ju liksom inte första gången, och säkert inte sista heller! Kanske man ska släpa runt stora kameraväskan alltid? Inte lämna huset utan den? Nä, har ju en tung handväska också, det blir nog lite väl mycket att bära på, haha... :)
Jag har slutat räkna alla tillfällen som dykt upp och man har haft fel objektiv, eller ingen kamera alls med sig. Jag har börjat med att försöka ta med mig kameran jämt, fast då får det bli allroundobjektivet 18-250 itifall att -:))). Min bild Fairytail t ex, hade inga planer på att fota då jag och Sara med kompis åkte till Möllegård för att äta glass. Vädret var ju inte precis det bästa den dagen, tog med kameran och knatade iväg in i skogen en sväng med både den och glass, vid bron så sprack det upp en aning i molnen och solen tittade fram, pang fram med kameran, så glad jag blev. Så man vet aldrig.
Svar från Ullis A 2010-05-14 19:10
Haha, ja jisses jag har också slutat räkna. Fast det som grämer mig mest var det där ovädret som drog in du vet, när himlen var helt röd och molnen tornade upp sig. Du har några goa bilder från den gången, jag satt i bilen på väg hem och såg allt i backspegeln, när jag kom hem tog det 5 minuter så öste regnet ner...
Din Fairytail är kanon och ett bra exempel på att alltid släpa med kameran. Förresten var vi ute vid Riccardos i eftermiddags och kameran var med, får se vad det blidde när jag har laddat in bilderna.. :)
Ja, det är väl typiskt. Varför har man allt som oftast "fel" objektiv på. Kommer massor med små söta fågelungar nu. Måns har fotat ankungar i dammen här där vi bor. De är såååå söta. Han har lagt upp några på FS.

Fin bild är det i alla fall fast du hade "fel" grejor.
Härlig vy.

Ha det gött.

Kram Camilla
Svar från Ullis A 2010-05-14 19:12
Ja, jag älskar denna vyn och denna stranden. Tröttnar aldrig! Men visst har man missat många tillfällen. Man skulle ha ett 18-200 på jämt, synd att de kostar en halv förmögenhet... :)
Såg i min lista att du kommenterat en av hans bilder, ska kolla närmare! :)
Kram //Ulrika