Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Dagens citat

"För att bli oerhört bra på något, måste man vara besatt"
-Annie Leibovitz

Såg ni programmet på Kobra ikväll? Citatet ovan fastnade hos mig. Annie formulerade det när hon beskrev hur hon följde Rolling Stones på 70-talet, och så gott som aldrig släppte kameran. Och visst är hon oerhört bra! :)

Inlagt 2010-08-17 22:13 | Läst 1064 ggr. | Permalink
Jaha, detta missade jag, stod nog i duschen he-he. Gillade verkligen citatet, min mamma tycker jag är besatt, men så har jag blivit bra ha-ha-ha.
Svar från Ullis A 2010-08-18 21:55
Kolla svtplay.se.
Jajemän, visst är du bra! :))
Jag såg programmet. Och förmodligen har hon rätt.
Svar från Ullis A 2010-08-18 21:55
Tror också det. Tur att man inte har utrymme att bli sådär besatt, kanske! :)
Absolut att hon har rätt!!! =0)
Besatt är bara förnamnet... ;0)
/// Jessica
Svar från Ullis A 2010-08-18 21:57
Visst har hon det... Tycker att det går i perioder det där. Men kan inte påstå att jag är så besatt, tur det kanske! Men visst försvinner omgivningen ganska lätt när man ligger där och kryper med macrot... :))
//Ulrika
Ååh så glad jag blev av att läsa detta citat, som säger att det är ok att vara besatt av foto! Jag har lite svårt att få tid i lugn o ro att fota, men när jag väl får till det är jag som tokig. Jag hade gärna sett just det programmet på tv, men missade det tyvärr. Trots att jga bor i Stockholm har jag inte heller varit på Fotografiska o sett Annies utställning, men jag vill gärna o ska verkligen försöka innan 12 sept.
Ha det gott o tack för en tänkvärd blogg! /Kajsa
Svar från Ullis A 2010-08-18 21:59
Haha, men inte säger det väl att det ÄR HELT OKAY att vara besatt? Tror inte att min familj skulle hålla med om det iaf! Och inte Annies döttrar heller, kanske...
Åh, tycker absolut du ska försöka se utställningen. Och programmet finns ju på nätet, svtplay.se.
Ha det gott //Ulrika
Var och såg utställningen i somras, och tack vare programmet fick bilderna ytterligare en dimension...
Hade, när vi var på Fotografiska, svårt för att bilderna satt "i oordning". Man hade blandat porträtten, familjebilderna och bilderna på Sonntag. Men förstår nu att det var det som gav hela utställningen "stuns"!

Och visst har hon rätt! Besattheten hjälper nog.. :-)

/maria
Svar från Ullis A 2010-08-18 22:04
Har du sett den, läckert! Jag missar den tyvärr, men det var roligt och intressant att se programmet. Hade nog inte riktigt fattat hur stor hon var, och är!
Japp, tror helt klart hon har rätt. Tur kanske att man själv inte har utrymme för att utveckla samma besatthet, haha..
//Ulrika
Och om inte besatt, i varje fall beredd att offra mycket tid på det man vill lära sig. Har hört att det krävs en cirka 10 000 timmars studier/övning/träning om man ska bli verkligt framstående inom *något* område. Dvs oavsett om det gäller att bli jurist, violinist, fotograf eller elektronikkonstruktör. En viss besatthet hjälper, som sagts, säkert.

Ett favoritcitat är annars "förenkla så långt som möjligt - men inte längre". Gäller såväl vid bildkomposition som andra områden!
Svar från Ullis A 2010-08-21 11:50
Oj, då kommer jag aldrig att bli någon verkligt framstående fotograf för 10 000 timmar kan jag nog inte offra. Men roligt är det ju ändå! :)
Japp, det där med förenkla är väl värt att tänka på. Det enkla är ofta det bästa!