Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Fotoglädjen är tillbaka!

I eftermiddags körde vi en runda, fikakorgen var packad och syftet var väl mest att komma ut och få lite frisk luft, promenera en sväng och umgås hela familjen. Kameran med förstås, men har inte haft någon större inspiration på sistone. Har inte kommit på något kul att fota alls. Men idag var det såå kul att fota igen, macrot satt på och det blev inga märkvärdiga bilder alls, men fotoglädjen fanns där igen!

Var lite sugen på att använda lilla kitobjektivet också, det har inte suttit på kameran på evigheter!

Inga märkvärdiga bilder alls som sagt, det var mitt på eftermiddagen och väldigt hårt ljus. Men det var såå roligt! Och jag har nog underskattat mitt kitobjektiv litegrann, nu längtar jag efter att skaffa gråfilter och testa panorama vid havet med lång slutartid!

Inlagt 2009-09-06 19:39 | Läst 1597 ggr. | Permalink
Kan du skicka lite inspiration över nätet tror du? :-)

Håller med dig om kit-objektivet. Det är helt klart underskattat. Gillar det mer och mer!
Har försökt fånga adjektivet utåtriktad idag, men ....njaej, är inte nöjd!

Tycker dina bilder var goa att titta på, svårt att tänka sig att det är höst redan...

/maria
Svar från Ullis A 2009-09-06 19:50
Apselut, är du beredd nu så kör jag lite tankeöverföring... :)
Visst är det underskattat! Tror att jag ska tvinga mig att enbart ta med det nästa gång, så man blir ännu mer kompis med det!
Tackar för berömmet, idag var det en härlig sensommardag. Hade lite höstfeeling tidigare i veckan men den var som bortblåst idag!
Utåtriktad, har du lagt in en bild? Måste ila över till dig o kolla!
Ha det gott //Ulrika
Hej Ulrika, ja det kan vara så med lusten att fota men när man väl snöar in med sin kamera märker man att man saknat det. Jag har inte hunnit med att prova nåt nämnvärt med mitt gråfilter men jag tycker hållaren är suverän och det finns ju många olika filter man kan ha i den. Inte bara gråfilter ju. Testade mitt på dagen men det var hårt ljus då också så det blev inget bra. Ska ut en kväll till havet nånstans och prova med. Syns på dina bilder att du haft kul idag och fotat allt möjligt. Härlig färg på ljungen.
Ja åter till vardagen imorgon och hoppas man hinner fota nån kväll kanske. Ha det gott.
Kram Camilla
Svar från Ullis A 2009-09-06 19:52
All inspiration går ju alltid upp och ner, min känns på uppåtgående igen. Och så är helgen slut, typiskt haha!
Tänkte på dig nu när jag skrev om gråfilter, hade tänkt fråga hur det går? Egentligen kanske det ska vara lite skymningskvällar för att verkligen få ut mesta möjliga av det? Är jättesugen på att testa själv nu!
Ja, det var faktiskt jättekul att fota idag!
Ha en go vecka!
Kram //Ulrika
Ulrika
Jag har jobbat hela helgen..o kanske också varit lite inspirationsfattig. Nu har jag sju dagar ledig..o din blogg var en mycket bra början på den här ledigheten. Du bjuder på inspirerande och vackra foton. Det är Märkvärdigt tycker jag!
Fjädern o Ljungen!!!
Tack! Allt Gott! Anders Mjölnare
Svar från Ullis A 2009-09-06 22:16
Åh, nu blir jag jätteglad! Roligt att kunna inspirera. Har du SJU dagars ledigt, gu´så härligt! Hoppas du får fint fotoväder.
Fjädern, hihi... har förstått att du har ett speciellt förhållande till sådana! :))
Ha en go vecka!
Hälsn. Ulrika
Fotoglädjen är viktigare än slutresultatet, tycker jag. För mig är fotograferandet, ett sätt att koppla av, och att ladda batterierna, och ibland blir det hyfsade bilder, och ibland mindre bra. Men det viktiga är att känna glädjen. Och det handlar inte bara om fotoglädje för mig, det är lika mycket glädjen att vara ute i naturen, och bara njuta :-)

4:e bilden tyckte iaf jag var lite märkvärdig :-) Skärpan på rätt ställe, lagom skärpedjup, och en skön bakgrund. Tycker mig se en marsmänniska från "Mars Attacks" där ;-)

/Jörgen
Svar från Ullis A 2009-09-07 20:13
Så sant! För ska man börja "prestera" något med sitt fotande försvinner lätt fotoglädjen och det blir kravfyllt istället. Det viktigaste är att känna fotoglädje, som du skriver! Blir det sedan bra bilder är det ju bara en bonus! :)
Inte visste jag att det lurade en liten marsmänniska där, men nu när du säger det så... Härligt! : )
Ha det gott //Ulrika
Hur många bilder är verkligen *märkvärdiga*? Det syns att du varit inspirerad, och bildkänslan har du i ryggmärgen, det är som vanligt tydligt! Så denna lilla bildkavalkad har berett mig en angenäm stunds avkoppling.

Vad är det för vacker och inspirerande plats?
Svar från Ullis A 2009-09-07 20:16
Åååh dessa rader gör mig jätteglad ska du veta! HÄrligt att läsa! Platsen är Tylösand, slutet på vandringsleden Prins Bertils Stig som börjar vid centrala Halmstad och går utmed kusten ända ut till Tylösand. Eller tvärtom, om man så vill! :)
Vad kul! Det bästa knepet är att alltid ha med sig kameran, någon gång kommer glädjen tillbaka, och sedan ska man helt släpp kvalitetskraven, även om det ibland känns svårt att göra det.

/Lars Niklas
Svar från Ullis A 2009-09-07 20:17
Såå kul! Japp, kameran är med för det allra mesta, vet att förr eller senare lossnar det ju! Och kvalitetskrav finns det inga alls!
Ha det gott //Ulrika