Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Har någon sett min inspiration?


Den är liksom totalt försvunnen, undrar om jag tappat den någonstans... Har inte sett den på ett tag nu. Kameran ligger på hyllan och försöker kalla på mig, men jag hör den bara inte... Säkert är det vädret det beror på. Just nu formligen vrålsnöar det på tvären, hur mycket fotoinspiration får man då? Vem går ut och fotar i snöstorm? Och inte ska det bli bättre till helgen heller, en halvmeter snö är utlovat här...

*suck*

Jag vill fota snödroppar, tussilago, scilla och vitsippor!! Vill höra vårfåglarna och känna solen värma ansiktet. Bort snön! Kom våren!

Inlagt 2010-02-18 19:59 | Läst 1601 ggr. | Permalink
Såg den blåsa förbi mitt fönstret.
Den sa att den ville se lite av världen innan den kom tillbaka med nya visioner.
Svar från Ullis A 2010-02-18 22:19
Äsch, den är ända borta hos dig allså! Då hoppas jag på helt fantastiska nya visioner.. :)
Jag har varit ute och fotat i snöstormen =) Fast mest hus och hund.. Men längtar verkligen till våren och färgerna!!
Kolla bakom tredje boken på fjärde hyllan i bokhyllan, inspirationen kan ligga där =)
Svar från Ullis A 2010-02-18 22:19
Har du, burr... Längtar också!
Nix den var inte där! Men jag ska kolla om den inte finns i min hög med fototidningar! :)
För det första, Snön Är Underbar!!! He he, men det Äääär ju så mysigt att gå runt i skogen (eller stan) i snöfall och känna det mjuka underlaget, lyssna på det tysta ljudisolerade underlaget!

Din inspiration rtor jag ligger på en utställning i din smak!? Eller i en bildbok..?

Kolla runt lite på annat, på akvareller?
Svar från Ullis A 2010-02-18 22:21
Jaa snön är både underbar och mysig. Gillar verkligen att vi haft så mycket snö denna vinter, man minns ju knappt när det var så mycket sist. Coolt. Och ungarna har ju älskat det. Men NU RÄCKER DET!!
Tackar för dina tips! :)
Min och din inspiration kanske har rymt tillsammans...? / Lena E
Svar från Ullis A 2010-02-18 22:22
Åh, vi får jaga rätt på den tillsammans. Eller bara vänta, tror den dyker upp när man minst anar! :)
Den var förbi här, var inne på en kopp kaffe och ville sen bara iväg. Förstod jag den rätt (och det gjorde jag) är den i sig utless på vårblommor, solsken ( i synnerhet!) och försommarkvällar.
Den talade och talade om ett fotoprojekt den ville ha, bli bofast i för en tid. Inte haspla upp samma gamla vår som förra året. Årets snödroppar, vårlökar, svalörter, pårlhyacinter, humleblomster kråkvicker, scilla och gullvivor kommer att se ut exakt som i fjol. Och dem hade den redan sett. Och dom från 2008 och-07 med.
-"Säg att jag vill ha ett varaktigt dokumentärt projekt att bo in mig i, ett som pågår året runt och en tid om några år fram över. Dessemellan får hon fota vilka växter och solnedgångar hon gitter. Men ska´det bli något riktigt av det så säg till henne att dra igång ett projekt. Kompisar, arbetet, bostadsområdet - anything goes. Men ska det vara någon mera inspiration någon gång så får hon inte enbart hålla på med gulliga säsonggrejor år ut och år in".
Ja, vad kunde jag säga.....jag kunde bara lova att framföra hälsningen.
Varde härmed gjort....
Så, ....ehhhh....lycka till då.
Us
Svar från Ullis A 2010-02-18 22:25
Vet du, efter att jag skrivit inlägget så gick jag ifrån datorn och funderade ett tag. Och tankarna rörde exakt det du skriver om. Att det är ju faktiskt samma säsongsbetonade motiv hela tiden. Visst, jag älskar att fota macro, växter och insekter, och jag behärskar ju mitt macroobjektiv ganska mycket bättre nu än i våras. Så visst lär det bli annorlunda bilder sett ur den aspekten.
Men ett projekt.. mm... klurar! Det låter lockande som 17, men vet verkligen inte vad projektet skulle kunna vara. Ska ta mig en rejäl funderare!
Du var verkligen på rätt spår, tack! :)
Kände precis som dig för ett tag sedan, men det kommer tillbaka...Som jag skrev till Lena förut, låt bilderna samlas i själen, och sen har du massor med fantasi att ta utav när lusten återvänder - för det gör den!
Jag tror man måste låta kameran ligga när man känner såhär...

Och blev förstås jätteglad att du valde denna bild...:-)
/Kram
Svar från Ullis A 2010-02-18 22:26
Ja, man ska definitivt inte försöka forcera fram något, då blir det aldrig bra. Fota ska vara roligt, inget tvång!!
Vet ju egentligen att inspiration alltid går upp och ner, det är bara att vänta.. :)
Kram!
Håller med Lena E, de måste ha tagit några till som gisslan, min tex....Så hittar du din, säg åt den att lämna en kompis hos mig...
Svar från Ullis A 2010-02-18 22:27
Haha, många som saknar inspiration här tydligen! Skönt att man inte är ensam... Lovar att säga till! :)
Här på Saltspring har vi stabilt soligt vårväder nu. Efter att ha uthärdat regn, regn, regn...

Både människor och blommor slår ut i solen!

Kanske du skulle göra som jag, kika lite på HDR-tekniken i väntan på återvändande fotografisk inspiration. Photomatix är överlägset, de har en free trial:

http://www.hdrsoft.com/download.html
Svar från Ullis A 2010-02-18 22:29
GAAhhh jag har sett alla dina fina vårbilder! Vill också fota vårtecken... Härligt! Visst tinar alla upp i vårvärmen, jag ser fram emot den tiden nu..

Tackar för länken, HDR är skoj. Har testat på det litegrann, har något "fusk-HDR" program installerat. Ska kika på detta också! :)
Ja du bra fråga. Köp lite vårblommor och fota macro hemma i köket. Det är kul. Själv ska jag få tummarna loss och prova fota droppbilder. Något som verkar vara beroendeframkallande. Ska bara få en gnutta lust också. Då ska jag komma igång igen. Snart är det vår. Den kommer hur hopplöst det än ser ut. Kram Camilla
Svar från Ullis A 2010-02-18 22:31
Funderade faktiskt på att kanske dyka ner i diskhon med kameran till helgen, om jag får inspiration.. ;) Längesedan man fotade droppbilder nu, kanske det är dags igen! Beroendeframkallande är det helt klart så passa dig ;)
Visst kommer den, men det känns som att det dröjer i år..
Kram :)
Var glad att det inte är transpirationen som är borta, det skulle kunna ställa till med problem nu när sommaren med värme snart är här.

Mitt tips till dig är: Ställ in en 2000-dels sekund redan nu för Snödropparna kommer att passera med blixtens hastighet ganska snart. Du får gå direkt på Liljekonvalj.

Håll i dig!
/nic
Svar från Ullis A 2010-02-18 22:33
Haha, den funkar kan jag säga, var och tränade ikväll, för första gången på månader.. *puh*
Ja, risken är ju att vi har vår i sisådär en vecka, sedan kommer sommarvärmen på en gång. Men bara den jäkla snön försvinner så kvittar det nästan... :)
Jepp jag håller i mig.. eller i kameran förhoppningsvis!
Jag tror att din feminina inspiration har träffat min maskulina dito och att de dragit iväg tillsammans, förmodligen till varmare trakter. Får du kontakt med din rymling så be henne att omedelbart skicka hem min rymling. Jag är inte arg, men orolig...
/Arne
Svar från Ullis A 2010-02-19 22:58
Oj tror du? Så kan det mycket väl vara, bäst att inte störa... Tror säkert de dyker upp igen när man minst anar, fulla av kraft och energi..
Faktum är att min just svishade förbi en kortis, jag gläntade på ytterdörren och förevigade snöstormen. Om man nu mot förmodan skulle vilja minnas den... Burr!
kanske var det din som kom till mig i en bok från bibblan : )
Den bubblar, ena dan vill den till studion för att nästa tvinga mig ut i värsta snöyran... igår fick den mig tom att damma av stativet för en kvällspromenad... tur att kameran är fuktskyddad!
Mvh Patrik
Svar från Ullis A 2010-02-19 23:00
Nej det kan inte vara min inspiration, måste vara någon annans. Det där med stativ stämmer dåligt ;)
Men roligt att din bubblar, min kom förbi en kortis idag. Men väntar fortfarande på det stora inspirationsanfallet.. :)
Hälsn. Ulrika
Hej Ulrika....ut och fota snö!
Det finns olika sorts snö....
I Yngve Ryds (Jokkmokksförfattare) bok Snö, presenterar han över 300 samiska ord som rör snö och is. Försök dokumentera en del av dem....då har du lite pyssel innan den smälter bort!
Inspirationen har en tendens att ta time out, men var inte orolig......den bara laddar om...!
Svar från Ullis A 2010-02-25 08:36
Ja att det finns olika sorter har man ju blivit varse denna vinter! Men TREHUNDRA ord, fascinerande! Där var ju en utmaning som heter duga, men jag blir lite sugen på idén faktiskt! Och att fota enbart vit snö är ju en utmaning i sig! Får se till helgen, för jag känner så smått att inspirationen är på gång igen!

Så bra du formulerar det där i sista meningen! Visst går den ner på lågvarv med jämna mellanrum, för att sedan ladda om med full kraft! :)