Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Mitt 2011 i bilder

Såhär års ska det ju summeras och sammanfattas, Årets Bästa-listor fyller tidningarna och årskrönikorna sänds snart i alla TV-kanaler... Jag tänkte inte vara sämre, så här kommer min egna årskrönika över mitt 2011! Några bilder har varit med i bloggen tidigare men de flesta är nya!

JANUARI, "Steniga Viken"
Under januari var jag ofta på stranden och fotade dessa fascinerande isvulkaner. Senare under vintern pressades det upp stora isblock med droppstensliknande formationer under, läckert det också!

FEBRUARI, Laxvik
Ännu en favoritstrand hemmavid. Älskar detta kvällsljus som ofta uppträder i februari, en fin fotomånad med vackert ljus. Många turer till mina stränder blev det... och så tulpanfotning förstås :)

MARS, Hammarsberget
Var och letade blåsippor på Hammarsberget där jag har ett blåsippeställe. Bara små knoppar hittade jag. Men ett vackert ljus föll på dessa stammar, så det blev lite abstrakt fotande istället!

APRIL, Hammarsberget
Så har då de små söta tittat upp, och våren är här... Minns att när jag låg på marken och fotade dessa, hörde jag plötsligt liksom ett prassel runt mig... började kolla mig omkring lite noggrannare, och upptäckte en stor rödmyrstack 1½ meter bort... Gissa om jag snabbt for upp! :) Denna månaden fotade jag även mitt första bröllop, på Pio Country Club. Spännande, men både jag och brudparet blev väldigt nöjda med bilderna. Jätteroligt! :)

MAJ, Hallandsås
En bild från en fototur med goa vänner från Fotosidan. Är alltid så himla roligt att träffa detta gäng och fota tillsammans! Mycket vår-macrobilder blev det...

JUNI, Laxvik
Minns att jag hade en fotosvacka i juni. Tyckte inte att jag fick till några hyfsade bilder ens, och det var inte roligt alls. Men här när bilden togs, hade vi varit på stranden och grillat en eftermiddag med familjen. Kameran var med, men som vanligt tyckte jag bara bilderna blev skräp. Men så, när vi var på väg till bilen, får jag syn på det vackra kvällsljuset här i sommarängen. Macrot satt på, och ja... fotolusten kom tillbaks med stormsteg. Dessvärre stod familjen vid bilen och sa "MEN KOM NÅN GÅNG!!... " :)

JULI, Trollsjön, Mullsjö
I juli tillbringade jag en kursvecka i "Personligt Naturfoto" i Mullsjö tillsammans med en kursledare som tyvärr senare gjort sig mera känd för manipulerade bilder än just naturfoto... Nog sagt om det! Denna veckan vill jag minnas för de härliga kurskompisarna som jag lärde känna! Några av oss ses vecka 26 nästa år igen! :) I juli fotade jag även mitt andra bröllop, något jag minns med stor glädje! Och så var vi på en liten minisemester till Tyskland med goda vänner, men jag har inte så många naturfoton ifrån den resan... Även en trevlig fototur till Hovs Hallar med ett glatt FS-gäng blev det i juli!

AUGUSTI, Haväng, Österlen
Äntligen kom jag iväg till Österlen! Målet var att besöka ett par fotoutställningar. Startade med PhotoNaturas fina utställning på Christinehof Slott, och så åkte vi vidare till Mattias Klums utställning i Brösarp. Har bloggat om denna tripp HÄR och de två följande inläggen. Vi i Halmstad hade även äran att vara målhamn för Tall Ship Race och jag vågar inte tänka på hur många bilder jag har härifrån... :) Ett långt inlägg finns HÄR.

SEPTEMBER, Åker hemmavid!
September bjöd på tjock dimma under en hel helg. Helt underbart att fota i tycker jag! Och dagg på alla spindelnät, så vackert det var. Annat som hände under september var en trevlig fototur till Virsehatt med fotoklubben, och en resa till Wien med goda vänner. Och där blev det också mycket fotat, men inte precis några naturbilder, utan mera kulturbilder.. :)

OKTOBER, Lindö, Blekinge
Ännu en bild från en fotoresa med FS-vänner. Lika roligt som vanligt! Just denna bild kom till under söndagsmorgonen då vi vaknade med utsikt över en hage glittrande av frost och dagg... På med macrot och ut förstås, frukosten kan vänta.. :) Trots storslagna storskogar i Blekinge är det macrobilderna jag gillar bäst...

NOVEMBER, Hallandsås
En bild fotad med min lilla reservsystemkamera. Någon vecka tidigare hade min andra kamera gått sönder och jag hade fått skicka den till verkstaden. Så när fotobehovet slår till är det skönt att ha en reservkamera :) Några rundor till stranden för att fota de första höststormarna blev det, och så förevigade jag det magiska klockslaget 111111 11:11...

DECEMBER, Lagaoset
Hade lite svårt att välja decemberbild. Men så fastnade jag för denna, det lilla lövet som sitter kvar trots att det känns som att det stormat ovanligt mycket denna höst och vinter. Flera fotorundor i skog och vid strand har det blivit i december, och så fotande vid julfirandet förstås! :) 

 Önskar alla ett riktigt Gott Nytt Fotoår 2012!!

Inlagt 2012-01-02 16:56 | Läst 1914 ggr. | Permalink
Härliga bilder! :)
Augustibilden, där har jag också varit och fotat fast från en annan vinkel och för många, många år sedan. :) Förstår att du fastnade för decemberbilden, den är riktigt fin! Oktoberbilden blir min favorit i den här kavalkaden av vackra bilder, naturen har ibland en förmåga att se ut som om den är beströdd med ädelstenar, eller som om man går i ett magiskt sagoland.
Gott Nytt Fotoår, önskar jag dig tillbaka!
/Anna
Svar från Ullis A 2012-01-03 20:03
Tack Anna!
Ja det är väl ett av Havängs mest kända motiv antar jag. Men vilken härlig plats, måste definitivt tillbaka! Och att dyka ner med macrot i en daggigt frostig äng beströdd med solglitter, visst ser det ut som ett sagoland och tid och rum försvinner :))
Hej, Ulrika..

Trevligt med en årskrönika. Få se om det fixas till en dylik..
Fin kavalkad över året som gått, där jag fastnar lite för September.
Älskar dimma, och något enkelt motiv.
Gott Nytt fotoår, så syns vi väl hela gänget igen, hoppas jag..

Ha de..
/Tobbe
Svar från Ullis A 2012-01-03 20:06
Tack Tobbe,
Ja det tycker jag absolut du ska göra. Roligt att se hur ens fotande utvecklas också. Fuskade lite och kopierade över hela blogginläggets HTML-kod från min andra blogg och då såg jag att alla bilder klippts lite i högerkanten, får se om jag orkar fixa till.. Men visst är september härlig, riktigt rogivande. Älskar dimma också :)
Japp hoppas detsamma, det får vi ju se till! :)
Ha det gott //Ulrika
Jättefina bilder! Maj och juli är favoriter!
Svar från Ullis A 2012-01-03 20:06
Bugar o tackar Per, roligt att du hittar ett par favoriter :)
Vilken fin sammanfattning av året. Jag gillar dina bilder för september och oktober, höstens månader som är mina favoriter.
Svar från Ullis A 2012-01-03 20:08
Tack Susanne, det är så roligt med sådana här sammanfattningar tycker jag. Gillar också hösten, eller egentligen gillar jag själva växlingarna mellan olika årstider. Alla har sin charm och jag vill inte vara utan någon. Det skulle egentligen vara just det väder vi har här ikväll, regn på tvären.. :)