Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Tankar på bussen

Sedan snart två veckor åker jag buss till och från jobbet och det är såå trååkigt. Alltid samma 4-5 personer på bussen, och så jag... Det enda som finns att göra är att låta tankarna fara... Drömma sig bort ett tag och försöka undvika att somna! : )

Men imorse hände något! En kille på sisådär 23 hoppar på bussen. En stor ryggsäck med sovsäck och liggunderlag hade han med. Kände igen en tjej några säten framför mig, satte sig och började prata med henne. Söt som socker var han, hade en vänlig, nyfiken, glad och självsäker utstrålning som kändes i hela bussen. Tjejen blev sådär fnissig och skruvade lite generat på sig. Och min fantasi satte igång... Såklart att han skulle hoppa av vid järnvägsstationen för att äntra ett tåg på väg neråt kontinenten, ensam eller med polarna. Kryssa mellan Europas storstäder eller söka sig nedåt Medelhavet. Oavsett vilket, tack vare hans härliga utstrålning kommer han säkerligen att få en helt fantastisk resa och möta en massa spännande människor!

Och så roligt det vore att fota en sådan person... : )

Inlagt 2009-07-30 19:27 | Läst 1780 ggr. | Permalink
Men hörru, släpa med dig kameran överallt hädan efter o grabba tag i (ja kanske inte grabba tag) men fråga personen i fråga om du får knäppa en bild..
D värsta som skulle hända är att du får ett nej, eller hur.
Har själv ångrat många gånger då jag varit för feg för att fråga eller ej har haft kameran med mig..

Mvh Magnus
Svar från Ullis A 2009-07-30 19:56
Men hörru, jag måste ju släpa på axelväska och matlådekasse och paraply... Känner mig inte som den däringa hängivna fotografen som alltid släpar med mig kameran överallt! Men det är klart, jag har saknat den många gånger så det kanske är dags... : )
Tackar för att du läser o kommenterar! : )
Hälsn. Ulrika
Ulrika. Jag känner igen det där..."tänk om jag haft med mig kameran..tänk om jag kunde få fota.."
Man ångrar mest det man aldrig gjorde...
Ha en fin kväll!
Allt Gott! Anders Mjölnare
Svar från Ullis A 2009-07-30 20:15
Så sant, så sant... Lilla kameran får ju faktiskt plats i väskan! Å andra sidan är det väl mer legitimt att tillåtas ta en bild om man har stora systemaren med sig...
En fin kväll till dig också!
Hälsn. Ulrika
Ja, vart var kameran? ;-)
Svar från Ullis A 2009-07-31 13:35
Hemma såklart, GAAaaahhh... ;)
ja, man skulle alltid haft kameran med sig. Dessa möten ute i vardagen kan vara givande på många sätt. Du får skaffa större väska så den alltid kan vara med he he. Ha det gott. Kram Camilla
Svar från Ullis A 2009-08-01 11:04
Visst, man har saknat den ett antal gånger. Japp, större väska, eller kanske göra en utrensning i min vanliga väska skulle göra susen! : )
Ha en fortsatt skön helg!
Kram /Ulrika