Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Vad är det för mening med en grå och trist helg?


Jo, att man ska leka i köket förstås! Förstorade bilder rekommenderas!


Tjohooo, här kommer vi!


True blue


Katapult, hrm...


Mystiskt, var säker på att vattenpelaren var helt rak när jag fotade... ;)


Svävar...


Space invadors...

Satte "tillskrynklad utslätad" aluminiumfolie som bakgrund vilket tyvärr gav lite utfrätta reflexer här och där. Får testa med något annat nästa gång!

Önskar alla en rolig och kreativ ny vecka! :)

 

Inlagt 2010-03-28 13:43 | Läst 1433 ggr. | Permalink
Kvinna! Leta dig ut ur köket. Det är nya tider nu å världen ligger för våra fötter
Svar från Ullis A 2010-03-28 17:09
Haha, men i helgen har jag ju faktiskt inte stått vid spisen alls, utan bara lekt i vasken! :)
Hihi....vad är det dom säger? "Man har inte roligare än man gör sig...???" :-)
Här är ett lysande exempel på det!

Gillar vattenpelarbilden skarpt!

Kram
/maria
Svar från Ullis A 2010-03-28 17:10
Visst är det så! Tackar så jättemycket Maria, jag gillar faktiskt också den, förutom den stora utfrätta reflexen till vänster. Får på´t igen bara!
Kram //Ulrika
Verkar ju va en trevlig lek det där.... :) Speciellt "True Blue" fastnar hos mig!!
Lagar du mat i ditt kök också?? ;-)) /Mvh, Peter-L
Svar från Ullis A 2010-03-28 17:11
Denna lek är jättetrevlig, testa du också! Men se till att ha gott om tid, man glömmer tid o rum...
Jodå, det händer vid speciella tillfällen! ;)
Hälsn. Ulrika
Alltså "Kvinnans plats är i köket" fick ju en annan betydelse efter att jag sett dessa bilder. Fast hemma hos oss gäller nog fortfarande att "mannens plats är i köket" eftersom jag både ansvarar för fotograferingen och matlagningen i vår familj.
Svar från Ullis A 2010-03-28 17:13
Visst kan kvinnans plats vara i köket bara jag får ha med kameran där! Men mannen får gärna vara där också och sköta matlagningen så kan jag leka! :)
Kreativt och härligt som tusan! Wow - precis en sådan där inspirationskick vi nog behver här på fs:-)) Och visst är vatten så fantastiskt? Men enlgti mig ursvårt! Har försökt mig på ett par gånger, men alltid med lika nedslående resultat.*grr*
Jag klarar inte av det helt enkelt. Antingen blir tiden för låg, eller skärpan hamnar fel.
Det spelar ingen roll hur många minneskort jsg bränner av - iungen blir hel enkelt bra. Jag lämnar det åt proffsen(dig) ;-)
Alla är vackra, men ettan bli min personliga favorit i serien, spännande, 3-dom kreativ.. den hamnade direkt i mitt hjärta:-)
//Mvh Anna
Svar från Ullis A 2010-03-28 17:19
Tack tack tack så roligt att höra! Såklart du klarar av det, men det tar ju några övningsgånger innan man får till det. Ska inte säga hur många bilder som gick åt här.. ;)
Sedan kan man ju ta på sig de kritiska ögonen och konstatera att man helst ska undvika sådana där spår som syns tydligt på tvåan från slutet, (för lång slutartid antar jag) det finns stänkmärken på linsen som syns och en viss kromatisk aberration på vissa tyvärr. Men så noga får man inte titta, haha!
Alltså, ettan höll jag på att radera direkt, den är ju tekniskt sett fullständigt misslyckad! Men jag gillar faktiskt den också. :)
Hälsn. Ulrika
Du är drottning av makrofotografi!
Svar från Ullis A 2010-03-28 21:22
Tackar så hemskt mycket, det var snällt sagt! Men jag tycker att här finns många som hellre skulle kunna få den titeln, kolla t ex Camilla som kommenterat här nedan, och är en stor inspiration för mig! :)
Gud vad läckra bilder Ulrika. Jag har inte kommit till skott att testa detta än men nu blir jag lite sugen igen när jag ser dina fina bilder.
Ha en trevlig vecka.

Kram
Svar från Ullis A 2010-03-28 21:24
Tack så jättemycket, såklart du måste testa detta! Kul att kunna inspirera tillbaka, jag blir ju alltid så macrosugen av dina fina bilder!
En fin vecka till dig också, kram!
Mmm, nu blev man lite sugen på droppfoton igen :-)
Det var ett tag sen... Kanske man skulle göra nästa helg, om vädret blir dåligt....

Har du mönstrade serveringsbrickor i plast? Pröva med det i bakgrunden nästa gång, kan bli fina effekter :-)
Eller slå blixten igenom en färgad plast, för att skapa en blå eller röd värld :-)

En bra vecka till dig :-)
/Jörgen
Svar från Ullis A 2010-03-28 22:56
Blev du, trevligt! Väntar mig fina alster sedan då! :)
Visst har jag sådana, vilket bra tips! Ska jag absolut testa nästa gång. Färgad plast vete 17 om här finns, å andra sidan kan man ju tona i PS!
En fin vecka till dig också! //Ulrika
Det här måste jag göra med min dotter nångång. Hon är tio år med ett begynnande fotointresse. Vi plåtade ljus från lyktor och bilar när vi åkte nattbuss för lite sen, men det här är coolare ändå.

Vad gäller den kurviga raka vattenstrålen... läste du mitt första blogginlägg, om att se det man inte ser? Du såg det nog, fast inte med de vanliga ögonen... Har man lust att plåta nåt så beror det på nåt, även om man själv inte riktigt hajar vad det rör sig om. Så tror jag.
Svar från Ullis A 2010-04-11 17:48
Oj har jag inspirerat? Så roligt! :)
Tycker absolut att ni ska testa detta, varje gång jag riggar upp fotogrejerna i köket kommer min 12-åring med sin kamera och ska vara med! Vi har lika roligt båda, men hennes tålamod brukar ta slut ganska fort och jag får då fortsätta själv!
Visst läste jag det, du ligger ju i min favoritblogglista! Du skriver väldigt bra och tankeväckande, och dessutom är det intressant att få ta del av en helt annan kultur!