Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Visst märks det att det ljusnar! :)


Visst har ni väl märkt att det blir ljusare och ljusare? Tänk det känns bara som någon vecka sedan det var mörkt när man åkte till jobbet och ännu mörkare när man åkte hem igen... Nu är det betydligt ljusare, och fort går det! Det märks tydligt vecka för vecka. Härligt! Och det speglar av sig på humöret, åtminstone på mig... Man blir piggare och får mer energi. Och blir mer sugen på att ge sig ut med kameran!

 
Bara några månader kvar :)

Inlagt 2010-01-19 17:33 | Läst 1373 ggr. | Permalink
Det ser helt underbart ut!
Men tittar jag ut genom fönstret så känns det som om det är långt kvar...fast jag gillar iofs vädret vi har här nu!

Men visst märks det att det ljusnar! Gött!

Kram
Svar från Ullis A 2010-01-19 20:59
Tack goa Maria,
Gillade vårt väder tills för några dagar sedan, nu är det runt 0° och grått igen. Men, ljuset är tydligt på väg tillbaka. :)))
Kram!
Fast den blomman har du inte plåtat i år, väl?

Jag kan berätta att i dag såg jag de första blommande snödropparna här i byn. Krokusen spjut sticker upp i rabatterna och hoppas att de ska få blomma i fred för hjortarna.

Kan vi hoppas på en riktigt tidig vår i år? Det skulle vara härligt, förra året var den sen.
Svar från Ullis A 2010-01-19 21:02
Nejnej, det har jag inte. Detta var den enda vitsippan vi hade i trädgården förra sommaren, grävde upp en tuva från mina föräldrars skogstomt och satte ner här i trädgården. Men de trivdes tydligen inte hos oss... Och föräldrarna har nu flyttat så jag kan nog inte åka dit och gräva igen... :))
Har ni snödroppar redan, underbart! Hoppas våren blir tidig och att hjortarna låter bli krokusarna!
Underbart!!!
Svar från Ullis A 2010-01-20 20:38
Ja visst är det! :)
"En timme efter jul är dagen en månad längre". Njae, jag vill nog komma en lite längre bit in i semlesäsongen innan jag på allvar känner att vi går mot ljusare tider. Men visst, det är inte långt kvar ;)
Svar från Ullis A 2010-01-20 20:39
Jamen vi är ju långt in i semlesäsongen, åt ju semla i mellandagarna :)
Ja, jag kanske var ute lite väl tidigt här. Men härligt är det! :)
Jodå, det märks tydligt, och har gjort ett tag, kanske extra tydligt för mig, eftersom jag börjar jobba 15:30, så jag märker direkt när dagarna blir längre :-)

Och visst längtar jag till våren, men först ska vi ha februari, med långa, ljusa, vinterdagar :-)
Svar från Ullis A 2010-01-20 20:40
15:30, vad har du för knepiga arbetstider? ;) Men det är klart att då märks det extra tydligt!
Jag anser nog att semlesäsongen börjar när man kastat ut julen, oavsett när man gör det.Och eftersom jag ogärna kastar ut julen samtidigt som jag är väldigt svår på semlor blir det en ganska bra balans mellan dessa båda viljor.Och visst, jag har också käkat semla, och till helgen ska jag baka egna, så då är det full fart på säsongen. Men den har fortfarande bara börjat ;)
Svar från Ullis A 2010-01-20 21:50
Haha, håller med dig när det gäller semlorna. Däremot skulle jag kunna kasta ut julen i mellandagarna, men det protesteras det mot här hemma...
Låter som att semlesäsongen kan bli lååång... gott! :)
Ja, vi behöver nog alla en dos av ljus för att orka krypa fram ur våra iden och vakna till liv igen. Seeeeeeen ska inspirationen flöda he he.
Kram Camilla
Svar från Ullis A 2010-01-21 22:08
Javisst, det får gärna vara snöigt och kallt, bara vi slipper mörkret! :)
Kram //Ulrika