Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1303 /  Dagens bloggfoto.

Roskilde, den 11.maj 2019.

Svart vit övning.

Hilsen fra Erik.
Bloggar.

Inlagt 2019-05-11 20:33 | Läst 1902 ggr. | Permalink

"Vilken tydlig och fin instrumentpanel på mini-crossern! Jag försöker övertyga min mamma att köpa någon form av el-scooter så hon kan ta en sväng när hon vill komma ut om dagarna, men hon är orolig för att den kommer bli för stor och avancerad för en gammal dam. Men jag övertygad om att hon klarar av det. :) Må så gott så länge! Hälsar Eva"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Gissar att det är en vy du känner dig hemstadd med! Alla knappar är lättlästa utom den vita, men jag tror det är en sån där varningsblinktriangel på den? Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2019-05-12 11:42
Du har helt rätt Björn. Det är varningskontakten, som verkligen är orange. Den blev vit i processen i "mörkrummet" - push process :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ser ut som sköldpadda o kanin är hastigheten, är detta någon justering av topphastighet för man borde väl ha någon mer lättillgängligt reglage på styret?
Svar från Erik Madsen 2019-05-12 11:51
Hej Peter.
Sköldpaddan är lika med max. 6 km/t. Hare är lika med max. 16 km. Justeringen här är en steglös inställning av maxhastigheten. Vid körning på trottoarer och torg måste jag köra max. som en sköldpadda :-) Vid körning på cykelvägar och på vägen, måste jag köra allt det den kan. Det finns modeller som kan köra 25 km/t. Det är som du skriver, det är en variabel hastighetskontroll på höger sida.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Kul att se instrumentpanelen på Mini Crossern. Flera av reglagen är begripliga och batteriinikatorn är förstås viktig, så att du vet att det finns kraft nog att komma hem igen!
Jag önskar dig en bra söndag!
Bjarne
Svar från Erik Madsen 2019-05-12 12:00
Hej Bjarne.
Ja det är också batteriindikatorn som jag håller ögonen på. Jag har dock ett abonnemang med Falck vilket innebär att jag kan hämtas och köras hem inom en halvtimme om jag går tom för el eller punkterer.
God söndag til dig med.
//Erik//.
Vilken tydlig och fin instrumentpanel på mini-crossern! Jag försöker övertyga min mamma att köpa någon form av el-scooter så hon kan ta en sväng när hon vill komma ut om dagarna, men hon är orolig för att den kommer bli för stor och avancerad för en gammal dam. Men jag övertygad om att hon klarar av det. :)

Må så gott så länge!

Hälsar
Eva
Svar från Erik Madsen 2019-05-12 21:40
Hej Eva - Tack för kommentarerna.
Jag träffar och pratar med flera "gamla" män och kvinnor på mina trip i byn. I Danmark finns det flera företag där man kan få hembesök och få en demonstration under sakkunnig ledning. Man måste också kunna göra detta i Sverige.
Ha det bra och hälsa din mamma från MiniCrosser-chauffören i DK.
//Erik//
Hare eller sköldpadda - bara att välja. Skiner solen blir det väl hare?
Svar från Erik Madsen 2019-05-12 21:52
Hej Stefan.
Det fanns en medlem här på FS som föreslog att positionen i mitten skulle kunna kallas Igelkotten :-) När solen skiner och jag kör runt i gågatan och på torget, må jag bara köra sköldpadda lika med 6 km/t.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Se mitt svar till Peter.
För tekniskt för mig men spännande att försöka fundera ut vad det är.
Ursäkta för det.
Hälsar
Gun-Inger
Svar från Erik Madsen 2019-05-15 23:17
Hej Gun-Inger.
Det er instrumentbordet på min handikap scooter. Med hastighedsregulator, blinklys, lys, horn, batterilamper og advarselslys.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: der var lidt danske ord og betegnelser at øve sig på hi hi.