Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 865 / Hemsida, Rosenlundare och W. Eggleston inspiration.

________________________________________________________________________
Roskilde, den 19. februar 2018.

 Jag har haft en hemsida i flera år, men den har inte varit mycket aktiv och uppdaterad. Särskilt inte efter att jag fick en blogg här på FS. Den användes mest som min ställning som sekreterare för att kommunicera med medlemmarna av "Dansk Veteranbil Klub". Det är ett avslutat kapitel. Och eftersom Bricksite, som leverantören kallas, inte längre kunde erbjuda ett gratis värdhotell för mitt domännamn, valde jag att uppgradera till det nya produkt och design. Det passar mycket bättre till mina behov och det är mycket lättare att sätta bilder än det var i den gamla. Under tiden kommer jag bara att skapa gallerier och skriva ett par ord en gång i taget och med en länk till min blogg här på FS.

Förstora.

Renoveringen har misslyckats. (Anti Rosenlundare).

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

https://emfoto43.dk/

Postat 2018-02-19 15:35 | Läst 1362 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Danske Bloggen 864 / Rosenlundare ???

Roskilde, den 18. februar 2018.

Jag har följt de senaste dagarna av skrivandet, där jag blev presenterade för ett ord eller kanske en term som jag inte visste om - ROSENLUNDARE.

Om jag har förstått korrekt, det får mig att tänka på de många massproducerade målningarna som hängde på 50-talet över många soffor i Danmark. De kallades därför också "sofastykker" och motiven var till exempel en brummande hjort vid en skogsjö eller en kornmark och en klar blå himmel. Så inte så stor målning konst.

På fotoområdet kallas sådana motiv för vykort eller turistaffischer - eller en Rosenlundare ?  jfr. bilderne i linket her:

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-853-redigerade-eller-inte.htm#comments

Jag visar därför ett alternativ och måste se om jag kan återhämta mig från rosenlundar sjukdommen :-)

Ett modernt klocktorn med reflexer (och inte någon Rosenlundare).

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2018-02-18 23:17 | Läst 1479 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Danske Bloggen 863 / Redigerade eller inte.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 17. februar 2017.

När jag redigerar mine jpeg-filer i Apples "Fotos" kan jag när som helst byta tillbaka till originalet! Jag brukar göra en kopia av de filer som jag kanske vill fortsätta med i "NIK-programmen" i "Tonality Programmet" eller i andra program. Jag har sedan både originalen och en bearbetad jpeg-fil.

Men jag har också en viss tillfredsställelse genom att försöka göra bilden så komplett som möjligt i kameran. Särskilt efter att jag har fått mirroless kameror med EVF, där jag kan se hur resultatet blir direkt i sökaren. Min senaste kamera Fuji X100F inspirerar att experimentera med jpeg-filer, vilka anses vara några av de bästa på marknaden idag.

*

**

***

****

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2018-02-17 22:44 | Läst 1604 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Danske Bloggen 862 / "Stampen" - Leif Moberg og HI-FI.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 15. februar 2018.

Forklaring. Inspirationen til dette indlæg kom fra et blogindlæg fra Leif Moberg:

https://www.fotosidan.se/blogs/rhodos/mellon-handlar-bara-om-koreografi-glitter.htm

Og det var ordet "Stampen" der fik nogle klokker til at ringe - og tak for det Leif.

Efter at mit HI-FI anlæg havde fået lov til at dominere vores boligindretning i mange år, blev det solgt og noget mere beskedent kom ind. Det bevirkede jo, at der var en del af mine både LPer og CDer der blev stående i reolerne. En af dem var en i 1991 remastered CD-udgave af en liveoptagelse på "Stampen" i Stockholm i 1976. 

Bildtexterne är under bilderne.

Selvom den også var beregnet til at teste sit HI-FI anlæg med, lyder den stadig udmærket på det jeg har i dag.

Jeg havde et abonnement på et HI-FI magasin, som tilbød denne fænomonale plade til favørpris.

**

UPS - men skarphed er jo ikke hele livet :-)

Gert Palmcrantz sad ude i det lille køkken med sine 2 Nagra IV spolebåndoptagere. Han indfangede musikken med sine 2 favoritter - Neumann U47 mikrofoner med indbygget rør-forstærkning. Der er en masse meget udførlig information om musikkernes og instrumenternes placering o.s.v. for at få den mest intime stemning ned på pladen - og det er lykkes i den grad.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2018-02-15 19:12 | Läst 1469 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Danske Bloggen 861 / Vinter olympiska spelen och danska medalj chanser.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 14. februar 2018.

LO frågade på min blogg inlägg om den överraskande svenska silver i skidskytte, om vi hade några deltagare som hade en chans. Om detta kan jag ärligt säga att de inte alls är på höjd med svenska, norska och finska chanser :-) Danmarks enda medalj vid en vinter OS är en silvermedalj i kvinnornas curlingkonkurrens 1998 i Nagano, Japan. I år har vi också curlinglag med - både damer och herrar. Damerna, eller snarare flickarne kom inte så bra från start. De förlorade säkert till Sverige i den första matchen. Nu måste vi se om det går lite bättre mot Japan i nästa match.

Curling och ishockey är inomhus, så här har vi från tid till annan några rimliga resultat. Danska ishockeyspelare är framgångsrika i flera av de professionella ligorna runt om i världen. Utomhus vintersport är mer komplicerat - av uppenbara skäl. Vår slalom, "styrtlöpar" och super G löpar Christoffer Faarup har flyttat till Norge för att få bästa möjliga förutsättningar. Vår kvinnliga "speedskater" måste träna i Holland.

I Danmark finns ett antal skidbackar - den högsta ligger strax utanför Roskilde.

Ca. 45 meter høj - 300 meter lang - 2 lifte - 4 ski kanoner.

En enda dag i år - det var lördag, den 10. februar.

På söndagen öppnades det för första gången för att man kunne kälke på backen. Det blev en stor framgång, backen var inte lämpligt för skidåkning.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde

Postat 2018-02-14 21:49 | Läst 1690 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa