Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Alla vägar bär till Rom...

...eller Gamla stan.

Jag håller ju på att lära mig lite mer om Stockholm (med kameran över axeln, förstås!) och gör det bland annat genom att följa 19 färdigt utstakade gångstråk, kors och tvärs genom staden. Alla utgår från Gamla stan. 

Och när jag skall dit eller hem så passerar jag alltid Slussen. Och nu sist klev jag av vid Slussens t-banestation och gick genom gula gången. Och jag var förstås också tvungen att prova att fota där! Hmmm...förmodligen hellre än bra...men, Slussen är ju superaktuell, så där vill man ju ha lite bilder ifrån - medan den finns kvar!

Så "gula-gången-bilderna" får bli dagens bloggbilder för idag befinner jag mig återigen i Norrköping. Och det regnar. Oavbrutet.

Så den som lever får se hur det blir med foton idag...

Morgonsolen flödar men här inne känns det ändå lite mörkt och sunkigt...men speciellt.

...

Inlagt 2013-06-26 13:10 | Läst 3732 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Gillar bilden på den ensamme mannen. Han vandrar från mörker till ljus. Fint symbolspråk i den bilden. Stockholm tar evigheter att utforska och det känns hoppfullt. Sysselsättning de närmaste åren är räddad :).

/Torbjörn
Svar från Lena Eriksson 2013-06-26 13:56
Hej Torbjörn!
När man inte haft någon större anknytning till Stockholm och inte bor där så blir det lätt att besöken bara blir Gamla stan och city...men Stockholm är ju sååå mycket mer. Nu för tiden tillbringar jag ofta mina helger i huvudstaden...vilket tänt min nyfikenhet...och Gångstråk Sthlm är en bra hjälp för mig...- och visst, det kommer att ta sin tid... Och dessutom hittar jag hela tiden ställen man vill återkomma till...i ett annat ljus...tillsammans med en vän...etc etc... :) Men det är väldigt roligt!!!

Hoppas du mår gott!
Gula gången kan ju aldrig bli fel (där som barn jag lekt), och ljuset kan falla så olika...
Snyggt fångat!
Svar från Lena Eriksson 2013-06-26 17:25
Har du lekt där!!! Och jag har bara gått där två ggr i mitt liv...en gång utan kamera och en gång med.
Hmmm får nog bli fler ggr med kamera...jag blir ju nyfiken när du skriver att ljuset kan falla så olika.

Tackar för raderna. Hoppas du mår bra!
/ Lena
janolof 2013-06-26 17:34
Det var roligt för en 6-åring att springa runt i labyrinterna här nere. Sedan flyttade vi, så mina minnen är gamla...
Ljuset har jag noterat senare.
Jag gillar inte vara där du tagit dessa bilder men ibland är det ändå nödvändigt för om jag tänker rätt så är det väl där bussarna går ifrån...jag kan känna den unkna doften när jag ser dina bilder...betyder du kan inte till mig förmedla denna del av Slussen bättre....skall den rivas eller..behöver byggas om i vart fall.
Hälsar Gun-Inger