Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Vinst eller förlust?

Man är full av entusiasm och så går man till verket. Ja med kameran alltså. Humöret är på topp tills man kommer hem och får se sina bilder ploppa upp i datorn...- va, blev det inte bättre?!!

Känns det igen?

Men, jag funderar vidare. Finns det inte annat som kan räknas än att komma hem med bilder som man är nöjd med? Till exempel att man vågat sig ut på nya fotoutmaningar? Kan inte det vara en större vinst egentligen? I längden? 

I somras när det var som varmast tog Thomas och jag kamerorna med oss ned i tunnelbanan en förmiddag. Och det kändes roligt och inspirerande heeeeela tiden...tills vi kom hem och satte i våra minneskort. Thomas hade fått flera fina bilder. Mina var skitdåliga.

Jag hade försökt fota två olika slags bilder: Dels någon form av gatufoto där människorna var det viktiga och dels interiörer av tunnelbanestationer. (Det finns många häftiga tunnelbanestationer i Stockholm att både kolla in och fotografera.) Mina gatufotobilderna var inte enbart jättedåliga men heller inget speciella. Men det kunde jag i och för sig ta, då jag är medveten om att man skall ha tur för att få hyfsat bra gatufotobilder på några timmar om man är ovan vid den sortens foto. Men mina interiörbilder var katastrofala...jag hade inte haft kontroll på exponeringstiden, så de flesta av bilderna var suddiga och kändes helt värdelösa. Suck...

Men skam den som ger sig, veckan senare när jag ändå var nere i tunnelbanan försökte jag igen,  med lite kortare slutartider. Nöjd med min insats kom jag hem och blev besviken igen...för nu hade jag bilder fulla av brus. (Hur dum får man vara???)

Arg på mig själv förpassade jag filerna till en undanskymd vrå i datorn. Där har de legat sedan dess. Ikväll tittade jag på dem igen och funderade på det där med vinst och förlust....och kan nog nu trots högen av dåliga bilder ändå känna mig nöjd med att jag faktiskt försökte fota på ett för mig, nytt och spännande ställe. Och...nästa gång vet jag att jag måste ha kontroll på lite mer än bildkomposition när jag är nere i underjorden!!!

Så...vinst eller förlust? Förmodligen både och.

Här kommer i alla fall tre bilder som jag gillar på något sätt, förmodligen just för ögonkontakten;

.

.

Ögonkontakt. Aug - 14

.

.

.

.

Thomas, alltid steget före mig... :)

.

Inlagt 2014-10-11 22:39 | Läst 3604 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nå´n som har höga krav möjligen? Dom här är ju fina, särskilt den första, den är inte bara fin, den är jättebra! Perfekta reflexer, ögonkontakten ger närvarokänslan, perspektivet med rulltrappan som försvinner upp bort... Har fö testat brus just idag, I i Gbg så jag ägnat extra mkt tid åt foto. Det blev mest gula aspar, och så,brustestet förstås. Hälsnimngar/ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2014-10-12 00:01
hej Björn!
Gbg och extra mycket foto låter trevligt.... :) Själv är jag ganska förkyld så det blev inget fotande idag...men inget ont som inte har något gott med sig...istället har det blivit bildsorterande.

Trevligt att du gillar några av mina t-baneförsök.
Det var egentligen inte mina egna krav och förväntningar jag ville lyfta...utan mer om det är fler som känner igen sig...i det här att bli besviken när det inte blir som förväntat...och att man kanske borde tänka lite mer på att man fick nya erfarenheter istället....

TACK för besöket! God natt!
/ Lena.
Tycker bilderna är riktigt fina, med fin teknik, om du tar bort mellanbilden blir snittet riktigt högt, bägge två är kanske lite för "långt bort" för att riktigt fastna, hils, LO
Svar från Lena Eriksson 2014-10-12 16:20
Hmmm...mitt tänkta budskap/undran i inlägget tycks inte komma fram.... Vad jag var ute efter var sättet att se på det man håller på med, på fotandet...- att man har svårt att se det hela som en vinst om man kommer hem med skitbilder...fast man försökt sig på något nytt...

TACK iaf för synpunkter på mina bilder!
/ Lena
Jag tycker första bilden är en klar vinst. Den hade jag aldrig fått till. Så bra att du tog fram dessa och tittade på dem igen.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2014-10-12 16:28
Hej Lena!
Kul att du gillar min första bild..- men vinst, njaeee... :)
Vinsten som jag ser det var att jag begav mig ned i t-banan och försökte fota där...jag fick nya erfarenheter att ta mig vidare från.
En vinst jag kan se nu. Men inte då när jag kom hem och fick se bilderna....

TACK för besöket!
/ Lena