Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

FRÅN MIN VY I VINTERGATAN...

Den här hösten har jag kastat mig in i högskolestudier. (Igen, och på gamla dar!) Jag har ju jobbat i många år som barnskötare och som icke behörig lärare inom både förskola och skola, och dessutom har jag redan för flera år sedan påbörjat en förskollärarexamen som jag tvingades hoppa av när min dotter blev svårt sjuk. Så nu, när Norrköpings kommun erbjöd möjligheter att validera/plugga för att få en lärarlegitimation, så tog jag chansen. Och just nu har jag försökt validera av 22 högskolepoäng och sitter i väntans tider på besked om jag klarat valideringen eller inte. Jag vet inte vilket som varit jobbigast; att plugga och skriva och bevisa sin kunskap, samtidigt som jag arbetat...eller att nu sitta och vänta på besked om jag blivit godkänd eller inte. Blir jag godkänd får jag fortsätta plugga eller validera av kurser, vilket innebär fortsatta heltidsstudier i tre år framåt. 

Så av naturliga skäl har det inte blivit mycket fotograferande de senaste månaderna, och inget bloggande. Men en och annan helg-utflykt tillsammans med Thomas har det i alla fall blivit, i trakterna runt Stockholm. Vi gillar helt enkelt att åka runt lite opretentiöst och se vad som finns. Ibland har vi ett mål, något vi läst om eller hört talas om. Ibland har vi sett något spännande på en karta och ibland ger vi oss bara av och ser var vi hamnar. Här kommer några bilder från sådana irrfärder. 

Det blir bilder med mycket svärta. Jag började nämligen laborera lite med det svartvita uttrycket inför utskrifter som skulle hamna mot en nymålad vit vägg. Jag ville ha svärta och stuns mot det vita. De här bloggbilderna fick följa samma väg. Men förmodligen gör sig den här typen av svarta bilder bättre i stort format och tryckt på papper...

.

I den urbana människans fotspår...

kylskåp på kylskåp

.

dumpade kläder

.

söndersprängt berg

.

Avslutningsvis blir det ett foto av ett graffitiverk från Snösätra. Ett välkänt motiv som får bli en liten påminnelse om att vi inte får sluta kämpa för medmänsklighet och demokrati!

målade budskap

M.

.

På återseende!

foto; Thomas

Inlagt 2015-11-15 16:14 | Läst 2843 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Starkt gjort av dej att både studera och arbeta samtidigt. Hoppas du blir godkänd och kan komma vidare. Ibland träffar graffiti helt rätt.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2015-11-15 18:18
Det var tuffare än jag trott att validera...lättare att delta i kurser förmodligen. Får se hur det blir framöver, lever på hoppet!

TACK för titten! Må så gott!
Roligt att se dig här igen! Och svartvitt är roligt tycker jag och i den här serien är det framförallt bilden med dom dumpade kläderna jag tycker om./ Björn T
Svar från Lena Eriksson 2015-11-15 18:25
Det är en sorglig bild tycker jag....stora högar med dumpade kläder. Kläder som egentligen såg finfina ut... Men bilden fick bra fördelning av ljus och mörker tycker jag...fast det egentligen inte fanns något ljus den lördagen vi var i Snösätra. (Förra helgen) Regnet strilade ihärdigt ned hela tiden.

Vi får se hur mycket tid jag får framöver för fotande och bloggande, men jag är rejält sugen.
Men stort TACK för kommentaren! och för att du tycker att det är roligt att se mig här igen, förstås. Sådant värmer att höra!
Må så gott!
Khalad 2015-11-15 22:50
Kanhända sorglig, det jag fastnade för var kontrasten mellan dom dumpade kläderna och den fina bilden/ Björn T
Finfint svartvitt. Ska till Snösätra igen på tisdag.
Svar från Lena Eriksson 2015-11-15 18:27
Bilderna från Snösätra är från förra lördagen. Ett häftigt ställe! Hoppas du får bättre tur med vädret än vi hade dock. Det var ett envist regnande hela tiden och stället kändes totalt övergivet.

TACK för titten, må så gott!
Härliga bilder Lena! Kom du ut något idag? Ska ner och lämna dottern nu, funderar på att fota tågen i mörker.
Svar från Lena Eriksson 2015-11-15 18:32
Idag fick det bli tvättstugan och deckare istället. Kom plötsligt ihåg att jag bara fick med mig normalen hem från Thomas och det kändes inte lockande att ge sig ut med en folktom söndag i Norrköping. Men vi får se...tisdag och onsdag har jag korta jobbdagar, kanske jag ger mig ut i alla fall och får se hur mycket som kan rymmas i ett 50 mm... :)

Fota tåg i mörker låter spännande! Hoppas du fick bra bilder...eller i alla fall roligt...
TACK för titten. Må gott!
Tufft att börja plugga igen, önskar dig lycka till och tror att du får ett possitivt besked snart.
Svar från Lena Eriksson 2015-11-15 22:57
Tufft men roligt! och gällande beskedet; bara att vänta...suck.

TACKAR för titten!
Kan sakna dig och dina funderingar mycket! Du gör det på ett härligt personligt sätt, att man dras med, oavsett om man har koppling till bilderna eller inte. Har också läst i höst, och det är inte "bara" minsann.. :-) Men väldigt kul!
Hösten är annars en svår fotomånad, då det ju är mörkt hela tiden.
/maria
Svar från Lena Eriksson 2015-11-16 20:38
Hösten är en bra tid för läsning, rätt tid till att sätta igång med plugg. Skönt att det är krut i de gamla tanterna!!! :)
Och tänka sig att någon kan gilla/sakna mitt bladder???? :) Hmmmm...men kul att höra!

Jag väntar fortfarande på besked om jag klarade min validering...så vi får se om det blir en plugg-vinter eller en foto-vinter....

Ha det gott, och TACK för titten!
Håller tummarna och njuter som alltid av dina bilder!
Svar från Lena Eriksson 2015-11-16 20:24
Å TACK!!! För både tumhållning och för dina snälla ord...
Förresten var det din bild från Stenhamra som fick oss dit en sväng förra veckan(bilden på all sten är därifrån)...men tyvärr i regn och i nästan obefintligt ljus. Men vi njöt i alla fall av att gå omkring lite i det säregna landskapet...

Må så gott!
Lycka till med examen.

Jag gillar bildserien ovan, men var har du egentligen varit?
Svar från Lena Eriksson 2015-11-16 20:20
Kylskåpsbilden är tagen ute vid Lövsta återvinningscentral, ute i Hässelby. De gamla sophögarna är numera gröna och speciella att vandra upp på, jag gillar starkt det området. Där finns också - visserligen nödtorftigt inhägnat - någon anläggning för kasserade kylskåp...också speciellt.
Klädhögarna såg vi i Snösätra som är något slags industriområde lite söder om Rågsved. Det är också ett omtalat graffitiområde. Sista bilden är därifrån också.
Det söndersprängda berget är från Ekerö och Stenhamra stenbrott...ett mycket fint och säreget ställe...

Kul att du tittade in! TACK för kommentaren, jag håller fortfarande tummarna för positivt besked om min validering...